Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sosa'nın hediyesi

Tolunay Kafkas sahadaki oyuna ve pozisyonlara bakıp "0" puana üzülebilir, Şenol Güneş de geçen haftaya iç geçirip 3 puana sevinebilir.

Beşiktaş, Akhisar yenilgisinden önemli dersler çıkarmış! 30'un üzerinde atak yapıp 15'e yakın teklikeli pozisyon geliştirip maçtan 2-0 mağlup ayrılmak takımı derinden yaralamış.
"Kontrolsüz güç, güç değildir" repliği ile özetlenebilecek bu durumun yansıması Kayseri'de görüldü. Daha kontrollü, daha temposuz, daha akıllı ama golü bulan bir Beşiktaş vardı. Felsefe olarak taban tabana zıt iki maçtaki mutlak iyi olanında (Akhisar) Beşiktaş'ın kaybetmesi, vasat ve durağan olanında (Kayseri) kazanmasıydı. Tam bir ironi... Beşiktaş'ın lehine olan bu durumun iki nedeni olabilir. 1- Güneş'in "Sakin olun, kontrolsüz saldırmayın" telkinini futbolcular abartmış olabilir. 2- Deniz seviyesinden 0'dan gelip 1050 metreye çıkıp soğuk atmosfere oyuncuların intibak edememesi... Beşiktaş maçtan 24 saat önce gelerek farklı bir tercihte bulundu. Ancak son 20 dakika hiç görülmemiş şekilde Beşiktaş'ın temposunun düşmesi ve Kayseri'nin bulduğu pozisyonlar ikinci şıkkı öne çekiyor. Kayserispor'un Bursa'yı deplasmanda yenmesinin ve yükselişinin tesadüf olmadığı görüldü. Tolunay Kafkas'ın talebeleri futboluyla 1 puan almayı hak etti. Bu takımda Süper Lig'de kalma kararlılığı var. Ancak devre arası öncelikle defans ve kanat üzere 3 takviyeye ihtiyaç var.
Biseswar'ın etrafının güçlendirilmesi şart.
Beşiktaş'a gelince hücum kanat oyuncularında ciddi düşüş var. Bu taraftar Gökhan ve Olcay'dan çok daha iyi oyunlar gördü. Onların ritimsizliği Gomez'e yansıyor. Dün maçı Sosa aldı. Gomez'e attırdığı gol ve attığı frikik golüyle 3 puanı kurtardı. Gomez'in golü, Sosa'nın asistinde Kayseri atağını kontratağa çeviren Tolga'nın başlangıcının büyük payı var. Yediği gol Tolga'ya değil arkada kendini defansa unutturup şık bir topuk yapan Biseswar'a yazar.. Maç öncesinde Beşiktaş'ta, Kayseri doğumlu olan Bülent Yıldırım'ın maçı yönetecek olmasının endişesi vardı. Ancak hakem tarafından canı yanan taraf Kayserispor oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA