Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Prangaları kırdı

Beşiktaş takımı dünkü maçta şunu söyledi: “Biz değil rakibimiz Fenerbahçe düşünsün!”

Beşiktaş'ın Akhisar beraberliği sonrasında şampiyonluk yarışında gerildiğini, strese girdiğini düşünenlerin iddiaları-tezleri dün çöktü. Siyahbeyazlılar coşkulu bir hırsa bürünmesinin yanı sıra soğukkanlı ve akılcı bir futbolla rakibi Kayserispor'u ağırladı.
Akhisar'ın, Üç Büyükler'den en çok puan ve rol çalan takım olduğu gerçeği Beşiktaş'ın aldığı beraberlikte göz ardı edilmişti. Son 5 maçında 9 puan toplayan Kayserispor da Beşiktaş için saygı duyulacak kadar iyi bir takım haline gelmişti.
Şampiyonluğa iyi motive olmuş, oyuncuları hırsla dolmuş Beşiktaş'ın karşısında futbol oynamayı tercih eden Kayseri tutunamadı. Sosa-Gomez'le açılan gol perdesiyle Beşiktaş'ın sinir sistemi ideal kıvamına geldi. Ardından Gomez-Oğuzhan ve Quaresma'nın da yetenekleriyle sahne almasıyla skor 3-0'a ulaşıp maç ilk yarıda noktalandı. İkinci yarı 3-0'ın gölgesinde kaldı. Gomez'in kaçırdığı penaltı dahil Beşiktaş zorlasa farkı artırabilirdi.
Cenk'in gol atmak için bireyselleştiği anlarda bile seyirci keyfini bozmadı! Cenk'in ise 4. golü Sosa'nın adrese teslim ortasında bulması bence rahatlaması ve EURO 2016 yolunda içindeki ateşi söndürmesi açısında kıymetliydi. Dün gece Beşiktaş adına yazacak çok olumlu şey var. Ancak bu kadar iyi şeyin arasında, bu sonuca rağmen Kayserispor'a bu kadar korner verilmesi defans adına üzerinde durulması gereken bir ayrıntı.
Beşiktaş, Kayseri maçında sadece 3 puan kazanmadı. Üzerine vurulmaya çalışılan psikolojik prangaları kırdı, önüne çıkarılan sosyolojik barikatları yıktı. Şampiyonluk yarışında son 3 maça 3 puan (6 puan) önde ve üstelik moralli girmek büyük avantajdır. Beşiktaş takımı dün şunu söyledi: Biz değil rakibimiz Fenerbahçe düşünsün!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA