Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Bu şampiyonluk Arena’da gelecek

Normal şartlarda 10 Nisan’a yetişmesi zor olan stadyum için Fikret Orman yaptığı açıklamalarla işleri hızlandırdı. Orman’ın açıklamasının motivasyonu ise belliydi: Vodafone Arena şampiyonluğu getirecekti

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın en büyük hayali şampiyonluk kupasını Vodafone Arena'da kaldırmaktı. Son maçların burada oynanmasının takıma etkisinin yüksek olacağına inanıyordu. Yöneticiler ve Şenol Güneş de... Fikret Orman'ın sürekli tarih vermesi ve yapılacak daha çok iş varken, 10-11 Nisan'ı açılış tarihi olarak açıklaması, iki türlü motivasyon taşıyordu. İnşaatta yüklenici firmaları ve işçileri, gece gündüz bir maratonun içine sokmuştu. Diğer taraftan, İtalya'dan getirilen hazır çim üzerine hibritleme yapılarak, zeminin rekor bir sürede, 21 günde hazır hale getirilmesi, kamuoyundaki genel tahminlerin aksine, ezberleri bozacak bir durumdu. Stat oynanacak durma gelmiş, çimler sorunsuzdu. Taraftarlar 2.5 yıllık hasrete son veriyordu. "Eve dönüyoruz" mesajları, bütün Beşiktaşlıların, sarıldığı bir umut olmuştu. 1 gün önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün devlet erkanını ağırlayan ve dosta düşmana karşı endam eden Boğazın incisi, bir gün sonra tribünü dolduran taraftarı da kendisinden geçirecek, şampiyonluk da Vodafone Arena'da garantilenecekti.

DÜĞÜM G.SARAY DERBİSİYDİ
Bursa ve Kayseri galibiyetleri sonrası zorlu bir engel kalmıştı; Galatasaray... Avrupa Ligi'ne katılım hakkı savaşı veren Galatasaray, Beşiktaş için zor bir deplasman olmuştu. Derbide siyahbeyazlı ekip gereksiz bir tedirginlik yaşamış, ancak kaptan Tolga'nın takım arkadaşlarına, Fikret Orman'ın ise takımın ağabeylerine yaptığı konuşmalar sonrası Beşiktaş, derbiyi kayıpsız atlattı. Osmanlı maçı şampiyonluk maçına dönüşmüştü. Herkes heyecanlıydı, 7 yıllık hasret bitiyordu. Son 5 yılını 'CEFA' çekerek geçiren, bu süreçte 'FEDA' demeyi bilen, üstüne üstlük göçebe olmayı göze alıp, stadını bitirme becerisini gösterebilen Beşiktaş'ta bu şampiyonluk birlikte 'SEFA' vakti gelmişti. "Şerefinle oyna, Hakkınla kazan" diyen ve bunu stadın futbolcu çıkış tüneline büyük harflerle yazan bir camianın şampiyonluğu, Beşiktaş'ın hak edilmiş şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun.

GOMEZ'İN GÖZLERİ YAŞARDI
21 Nisan'da bin Euro'luk bonservisin getirdiği opsiyonu kullanmayarak, gitmeyi düşünen Mario Gomez, ısınmaya çıktığında adeta nutku tutulmuştu. Hem kendisine hem de oyunculara yeni statta gösterilen ilgi ve ambiyans, bütün oyuncuları hırslandırdı. Soyunma odasına girildiğinde, Cenk'in, Gomez'in gözleri yaşaracak, Bursa maçı öncesi birbirilerine ateşli konuşmalar yaparak, motive edeceklerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA