Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Üç puan güzel ama futbol düşündürücü

Dünkü maçta Trabzonspor adına öne çıkan iki oyuncu kaleci Fatih ve ikinci yarıdaki performansı ile Yusuf'tu... Fatih, kaleye geçtiği günden beri en iyi maçlarından birini ortaya koydu. En az dört net gol pozisyonu başarıyla önleyen Fatih galibiyetin baş aktörlerinden biri oldu. Yusuf ise ikinci yarıda sol kenardan getirdiği iki topla yaptığı asistlerle takıma katkı yapan ikinci oyuncu oldu. Oyunun geneline baktığımızda olumlu düşüncelerimiz yok. Özellikle Ersun Yanal'ın çıkardığı 11 ve oyunculara görev verdiği alanlarla ilgili itirazlarımız var. Costant gibi, orta alanda top kullanma becerisi olan bir oyuncu sol bekte görev vermek büyük bir yanlış, dünkü orta alan kurgusu ile hiçbir maçı (kaleci Fatih'e şükredin) lehinize çevirebilme şansınız yok. Fatih Atik, Mehmet Ekici savunmanın önünde, Özer önde... Mehmet Ekici adam eksilten ve öne oynama özelliği olan, her şeyden önemlisi uzaktan şut atma becerisi olan bir oyuncu. Özer'le yerlerinin değişmesi daha doğru bir düşünce olurdu. Dünkü orta alanda rakipten top kazama becerisi olmayan oyuncular ve önde top rakipteyken geriye dönüşlerde zaafların yaşandığı süreçlerde Rizespor'un çok etkin olduğu bir ilk yarıyı gözlemledik. İlk yarıda, böyle bir orta alanla hücumda Trabzonspor'un duran toptan kazandığı golden başka tek üretkenliği Mehmet Ekici'nin uzaktan vurduğu toptu.

KAZANMAK GÜZEL AMA
İkinci yarı Costant dışarı alındı ve Yusuf sol beke geçti, Yatabare de oyuna girdi. Fakat bu değişiklikler bile Trabzonspor'un oyununda ilk yarıya göre farklılık göstermedi. Sadece yukarıda belirttiğim gibi Yusuf'un bireysel becerisiyle getirdiği iki top, Sefa ile kazanılan iki gol ve her Rizespor atağında sorunlarla dolu bir savunma... Kazanılması gereken bir üç puanı almak, Trabzon için her ne kadar sevindirici olsa da düşünülmesi gereken 'oyun anlayışındaki yetersizlikler' ve 'oyuncuların hangi mevkilerde takıma daha fazla katkı yapar?' durumudur...

En yüksek not 8
Fatih-Yusuf

En düşük not 3
Constant

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA