Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kilidi Mehmet çözdü

İlk yarı sonunda Trabzonspor'un Cardozo ile attığı penaltı golünden başka Yusuf'un direkten dönen topu ve bir-iki kez gole yaklaştığı anlar var. İlk yarıda rakibi baskı altında tutmayı başaramadılar.
Bunun en önemli nedenlerinden birisi orta sahadaki yapıydı. Ersun Yanal, Özer'i Cardozo'ya yakın oynatıyor. Bu düşüncesinde Cardozo'nun pres özelliğinin bulunmaması nedeniyle rakip savunmaya ilk basan oyuncu olarak Özer'i kullanmayı planlıyor. Özer bu görevi yapıyor fakat diğer oyuncular birlikte hareket etmedikleri için rakip rahat bir biçimde presten kurtuluyor. Ersun Yanal'ın bu düşüncesinden dolayı Mehmet Ekici tam oynaması gerekli olan kaleye yakın bölgede değil de (Özer'in yerinde) savunmaya daha yakın bir görevde kullanıyor. Bu kurgu içinde kenarlarda gerekli verimlilik de olmadığı için gol pozisyonu üretmede yetersizlikler ortaya çıktı. Yedikleri golde ise Sivaslı oyuncuların becerisinden çok Bosingwa ve Aykut'un bireysel hataları vardı. İkinci yarı ise Trabzonspor ilk yarıya göre karşı alanda daha fazla gözüktü ve baskı yaptı. Mehmet Ekici ceza sahasına yakın yerlerde topla daha fazla buluştu. Bir-iki denemesinden sonra mükemmel bir vuruşla ikinci golü kaydetti. Golden sonra ise topa daha fazla sahip olarak oyunun kontrolünü ele geçirdiler ve Erkan Zengin'in pasıyla Oscar Cardozo'yla kendilerini rahatlatan üçüncü golü çabuk buldular.
İkinci yarıya 3 puanla başlamak doğaldır ki gelecek için büyük önem taşıyordu.
Dün özellikle ikinci yarıdaki görüntülerinin bundan sonraki maçlar için ümit verdiği düşüncesindeyim. Bu arada Yusuf'a ayrı bir paragraf açalım. İlk yarıda ceza alanı içerisinde topla buluştu, iki pozisyonda penaltıyı düşünmese, ayakta kalsa takıma daha fazla katkı yapardı!


En yüksek not 9 Erkan Zengin

En düşük not 4 Ümit Kurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA