Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Baştan yanlış

Sezon başı yapılan takım planlaması son derece hatalı. 25'i geçen transferle istikrarlı bir yapı sağlayamazsınız. Gelen oyuncuların kaliteleri de ne yazık ki bu yapıyı kurmak için elverişli değil.

Sadece Avrupa hedefi kalan Trabzonspor bir türlü istikrar ve konsantrasyon sağlayamıyor. Neden?
Sezon başı yapılan takım planlaması son derece yanlış. Bilindiği gibi geçen yıl Hami Mandıralı geldikten sonra ligi dördüncü sırada bitiren bir takım vardı. Bana göre Hami Mandıralı ile devam edilerek eksik yerlere 4-5 oyuncu katıp sezona başlamak daha doğru bir seçim olabilirdi.
Maddi yönden bu kadar sorunlu bir düzeye gelinmesine rağmen şu an tablo hiç iç açıcı değil. Yapılan transfer sayısı 25'i geçen bir takımın istikrarlı bir yapıya kavuşması son derece zor ve alınan oyuncuların kaliteleri de ne yazık ki bu yapıyı kurmaya uygun değil.

TAMAMEN EKİCİ'YE ENDEKSLİ

Ersun Yanal "İkinci yarı en iyi biziz" dedi. Bu bir aldatmaca mı yoksa gerçek mi?
Sonuca bakarak konuşmak resmin bütününü görmemektir. Son 7 maçta alınan 17 puan sonuç olarak son derece iyi fakat alınan bu sonuçlarda kişisel becerisi olan Mehmet Ekici'nin payını da düşünmek gerekir. Öyle maçlar var ki örneğin Kardemir Karabükspor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmaları gibi… Mehmet Ekici birçok maçta öne çıkan isim oldu.
Oyunda gerçek performansını gösteremediği maçlarda ise istenilen sonuçların gelmediği gerçeği var. Yüksek hedefler ve istikrarlı yapı için belirli bir oyun kurgusu oluşturmanız gerekmektedir.

Trabzonspor'un 11'ini saymakta zorlanıyoruz. Yanal sık sık oyuncuların yerleriyle oynuyor. Bunun sebebi nedir?
Teknik direktör Ersun Yanal hala arayış içerisinde. Bunu da Trabzonspor kadrosuna baktığımızda normal karşılamak gerekiyor. Çünkü oyuncu karakterleri ve yapıları yüksek hedef arzulayan bir takıma göre uygun değil. Bu da transferlerde ne kadar yanlış tercihler yapıldığının en büyük göstergesi.

YILLARDIR AYNI HATA YAPILIYOR

Trabzonspor, kadro dışı bırakılan Kevin Constant'tan yoksun çıktığı karşılaşmalarda Gineli futbolcuyu arıyor mu?
Olayı sadece kişisel düşünmemek gerekiyor. Önce üzerinde durulması gereken bu oyuncular Trabzonspor'a transfer edilirken ne yapılmak istendiği. Yoksa daha önce kariyeri olan oyuncuları yüksek rakamlarla kadroya katmak istenilen başarıyı getirmekten ne yazık ki çok uzak.
Yabancı oyuncu konusunda Trabzonspor yıllardır hata yapan bir takım. Çünkü yabancı oyuncu transferi yapılırken takımın bulunduğu yer, oynatmak istediğiniz sistem, oyuncunun uyumu çok önemlidir. Bugüne kadar 100'ün üstünde yabancı oyuncu transfer edildi. Bu yabancı oyuncular içerisinde Trabzonspor'a en fazla katkı yapan ilk üçü göz önüne getirdiğimizde 1-Şota, 2-Aurelio 3- Yattara. Bu üçü de çok düşük rakamlarla takıma katıldılar. Bu gerçeği kimsenin göz ardı etmemesi gerekmektedir.

SİSTEMİ CARDOZO İŞLETMELİ

Büyük umutlarla transfer edilen Cardozo için başarısız diyebilir miyiz? Yoksa arkadaşları tarafından yeterince pozisyona sokulmuyor mu? Cardozo hakkında söylenecek tek söz var. O da çok az katkı yapılmasına rağmen takıma gol noktalarında en yararlı isim olduğu. Çünkü istenilen toplar geldiği zaman ceza alanı içinde son derece etkili. Attığı goller de bunun en büyük göstergesi. Eğer Oscar Cardozo'ya göre bir oyun planı sahaya yansıtırsanız çok daha büyük katkı yapacak yetenekte bir futbolcu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA