Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sistemsizliğin sistemi!

Oksimorn (zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade) bir başlıkla yazıya başlamak daha gerçekçi olur diye düşündüm. Çünkü sezon başından beri belirli bir oyun sistemi olmayan ve bu konuda büyük sorunlar yaşayan Trabzonspor'da, Gençlerbirliği maçının yarısının büyük bölümünde 10 kişinin yeri değişmişse bana göre bunun futbolda yeri yoktur.
Futbol adına kısır bir ilk yarı, sık sık yapılan fauller oyunun temposunu düşüren en büyük etkindi.
Orta alanda sıkışan bir oyun vardı... Trabzonspor yine her deplasman maçında olduğu gibi karşı kalede pozisyon üretme adına yetersizdi. Bunun en büyük nedeni, orta alanda fark yaratan oyuncunun bulunmayışı; yani Mehmet Ekici... Önde ise Deniz, Waris, Yatabare ve Erkan Zengin arasında hiçbir uyum yoktu. Hep merkezden hücum girişimlerinde bulunma yanlışını gösterdiler. Kenarlardan da adam eksiltemedikleri için net gol pozisyonu yakalayamadılar.
İkinci yarıda ise oyunda Trabzonspor adına değişen bir şey yoktu. 65. dakikada Gençlerbirliği 10 kişi kaldıktan sonra ise kısa bir süre sonra serbest vuruştan öne geçen taraf ev sahibi taraf oldu. İşte oyunun bitmesine 25 dakika gibi bir süre kalmasına rağmen Ersun Yanal'ın gerek oyuncu gerekse sistemi değiştirme açısından yaptığı saçmalıklar sonucunda tam bir kaos oyunu ortaya çıktı. Ve oyunun son dakikalarında serbest vuruşta Medjani ile beraberliği yakaladılar. Şimdi Ersun Yanal'a bir sorumuz olacak. Ekici gibi orta sahada size en büyük katkıyı yapan oyuncu yokken elinizdeki kadroda onun yerini dolduracak oyuncu yok. O halde mutlak kenarda adam eksilten ve rakip savunmanın dengesini bozacak oyuncuya gereksiniminiz var. Elinizdeki oyunculara baktığınızda Bosingwa, savunmanın sağında oynadığı her maçta takıma ofansif anlamda katkılar yapan bir isim. Ve siz hala pozisyon üretmede yetersiz kalınacağı belli olan bir maçta bile Bosingwa'yı savunmanın ortasında oynatmakta ısrarcısınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA