Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Şota’nın yanlışları

Makedon takımı Rabotnicki takımının değeri 2.5 milyon Euro... Yani Cardozo'nun yıllık ücreti kadar... İlk maçta ideal bir 11'le sahaya çıkmamanın mazereti olabilir. Fakat sahanızdaki maçta ideale yakın bir 11 sahada var. Sadece sakatlığından dolayı Mehmet Ekici yok. Kapalı bir savunma anlayışıyla sahaya çıkacağını varsaydığımız Rabotnicki ise bunun tam tersi bir oyun anlayışıyla maça başladı. Top kendilerine geldiği zaman cesurca çıkışlar yaptılar. Trabzonspor savunmasının hataları sonucunda da ilk yarıda girdikleri iki net gol pozisyonu var. Hücumda yine gördük ki Trabzonspor'un ilk yarıda etkinliği yok denecek kadar az... Bunu en önemli nedenlerini sıralarsak birincisi orta alanda adam eksilten ve oyunu yönlendiren futbolcu eksikliği, ikinci nedeni ise fizik gücü hiç yerinde olmayan Cardozo ile oyuna başlama yanlışlığı..
Yusuf ve Erkan Zengin kenarlarda topla buluştuğunda hep içeri girerek oynamaya çalışan iki futbolcu...
Bu iki oyuncu, rakibin çok adamla bulunduğu orta bölüme topla girdikleri için pozisyon üretememenin yanında kaptırdıkları toplarla da rakibe çabuk çıkma fırsatı verdi.

AVRUPA RÜYASINI BİTİREN HATA

İkinci yarı ise ilk yarıya göre rakip alanda daha fazla oynamaya çalıştı Trabzon. Bunu sonucunda da Okay ile 1-0 öne geçtiler. Golden sonra ise maça damgasını vuran isim bana göre Şota oldu. Çünkü 65. dakikadan sonra 10 kişi kalan rakibi karşısında kadroda yaptığı değişiklikler yanlıştı. Bu yanlışları sıralamaya çalışalım: Oyunda olmayan Cardozo'yu sahada tuttu. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen Okay'ı dışarı ayıp her haliyle hazır olmayan Aytaç'ı sahaya sürdü. Halbuki elinizde Cavanda gibi atletik özelliği olan ve Lazio'da iken yaptığı kanat bindirmeleriyle ofansif anlamda katkı yapabilen oyuncunuz varsa Erkan Zengin'i dışarı alıp Yusuf'u sola koyarak Cavanda'nın önünü açmak rakibi çözme adına daha pozitif bir düşünce olurdu...
Uzatmalarda 10 kişi kalan rakibin direncine karşılık verememeleri de anlaşılır gibi değil.. Onur maçın son dakikalarında büyük bir hata yaptı ve şansıyla gol olmadı... Fakat uzatmaların ikinci yarısında büyük hatası takımının Avrupa rüyasını sonlandırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA