Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Umut verici

Trabzonspor'un iki maçta alınan 6 puan sonrası kendi sahasındaki Akhisar'ı yenip, puanını 9'a çıkarma şansı vardı. Ama 1 puan ile yetinmek zorunda kaldılar. Coşku, tempo, kazanma azmi geçtiğimiz yıla göre çok daha üst düzeyde... Özellikle maçın ikinci yarısında bu gerçeği gördük. İlk yarıda 41'inci dakikada Yusuf ile gelen gole kadar geçen yıl olduğu gibi üçüncü bölgede yetersizlikler vardı. Rakibi eksik yakaladıkları pozisyonlarda bile önde organize olamadıkları için gol pozisyonu üretemediler. N'Doye, Cardozo'nun aksine gezen bir oyuncu. Fakat önde topla buluştuğunda orta alandan destek gelmediği için etkisiz kaldı. İlk destek vermesi gereken Özer daha aktif olmalı. Okay, kendi savunmasının içine girerek oynadı. Mbia ise öne çıkmayı hiç düşünmedi. Kenarlarda Erkan Zengin de Yusuf da içeri girerek oynadıkları için Cavanda ilk yarıda 1 defa çizgiye inerek orta yaptı. Bunun dışında kenarlardan savunmanın dengesini bozacak bir atak geliştirilmedi.
İkinci yarı ise Constant'ın gereksiz yaptığı penaltı sonucu Akhisar beraberliği yakaladı. Cavanda'nın ceza alanı içinde düşürülmesi penaltı değildi. Fakat hakem Trabzon lehine penaltı verdi. N'Doye'nin kaçırdığı penaltıdan sonra ise Şota'nın hamleleri geldi. Okay'ı orta sahadan çıkartarak Oscar Cardozo'yu oyuna aldı ve çift forvete döndü. Çift forvete döndüğünüz zaman kenarlarda mutlak çizgiye yakın bölgelerden orta yapmak zorundasınız. Yusuf ve Erkan Zengin çizgiye inip orta yapan oyuncular değil. Bu yüzden orta sahaya yakın yerlerden uzun top atılma yanlışlığı öne çıktı. Özer'in çıkıp Mehmet Ekici'nin oyuna alınması doğru hamleydi. Marko Marin ise henüz hazır olmamasına rağmen oyuna girdikten sonra dar alanda yaptığı bireysel hareketlerle takıma katkı yaptı. Akhisar'dan yenilen ikinci golde ise rakibi kaçıran Constant'ın hatası vardı. Cardozo ile kazanılan beraberlik golünde ise en büyük katkı Constant'tan çok korneri çabuk kullanan Marin'indi.
Sonuçta kaybedilen iki puan var. Yalnız 2-1 geriye düştükten sonra takımın gösterdiği mücadele gücü ve kazanma isteği bundan sonraki maçlar için yarınlara daha güvenli bakmamız için en büyük veridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA