Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Somut adımlar atılmalı

Yeni yönetim yeni umutları beraberinde getirir. Şu an, kulübün içinde bulunduğu mali portre, iç açıcı değil. Bu gerçeği öne çıkartarak, somut adımların atılması, Trabzonspor'un geleceği için büyük önem taşıyor. Büyük takımı oluşturmak, büyük kulüp olmaktan geçiyor. Geçmişten ders alınmayıp yine hayallerin peşinde koşulursa yazık olur.
Gelelim maça... Eskişehir, Süper Lig'in son sırasında yer alan bir takım. Sezon başından beri istenilen performansı ortaya koyamadılar. Dünkü görüntüleri de hiç de iç açıcı değildi. Savunmadan çıkarken inanılmaz pas hataları yaptılar. Bunların birinde Sezgin'in büyük hatası hücumda üretkenliği olmayan Trabzonspor'a yaradı. Cardozo takımını öne geçirdi. Her hafta değişen 11, her hafta değişik bir sistem istikrarsızlığın en önemli nedeni olsa gerek. Bu maçta geride Douglas, Mustafa Yumlu ve Aykut'tan kurulu üçlü savunma orta alanda Aytaç ve Okay göbekte, önde ise Cardozo'ya destek veren Mbia ve Mehmet'in bulunduğu orta alan...
Böyle bir sistemde kenarlarda oynayan Cavanda ve Yusuf'un performansları büyük önem taşımasına rağmen, Eskişehir gibi organize olamayan bir takım karşısında bile kenarlardan geliştirdiği atak girişimleri istenilen düzeyde olmadı. İkinci yarı ise orta alandan Okay çıkıp, yer-i ne Özer alındıktan sonra Mbia, eski yerine geçti. Ama yine oyunda istenilen bir görüntü ortaya çıkmadı. Ama Eskişehir savunmasının, hataları sonucunda kazanılan penaltı ile 2 farklı öne geçtikten sonra ise oyununu istediği gibi yönlendirmeleri ve farkı artırmaları gerekirken, hücuma çıkarken final pası yetersizliği öne çıktı. Yenilen golde ise savunma oyuncuların yerleşme hatası vardı. Son dakikalarda genç Muhammet'in golü maçın skorunu ilan etti. İlk yarının bitmesine 3 hafta kaldı. Yeni yönetimle bu 3 maçta alınacak puanlar ikinci yarıda hedefi belirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA