Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Altın 3 puan

Trabzonsporlu futbolcular bu galibiyetle Beşiktaş ve Sivasspor karşılaşmalarına daha farklı bir görüntü içinde çıkacaktır

Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumdan dolayı bordo-mavili oyuncuların üzerine büyük baskı olduğu bir gerçek. Bu da oyuncuların sahadaki performanslarını olumsuz etkiliyor. Maçta topla daha fazla oynayan ve topa sahip olan takım konuk Mersin İdmanyurdu idi. Konuk ekip, hücum ağırlıklı riskli bir kadro ile sahaya çıktığı için kaptırdıkları toplardan sonra geriye dönüşlerinde sorunlar yaşadı. Ancak Trabzonspor, Mersin'in bu zaafından yararlanamadı. Trabzonspor, özellikle orta alandan hücuma çıkışlarda çok olumsuz bir görüntü içindeydi. Orta alanda savunmanın önünde oynayan Okay ve Aytaç aynı özelliklere sahip iki isim... Bir de her iki oyuncu sakatlıktan yeni kurtulduğu için fiziksel anlamda hazır olmadıklarından dolayı çok basit top kayıpları yaptılar. İki kenardan da istenilen atak girişimleri gerçekleşmediği için pozisyon üretmede yetersiz kaldılar. Hücumda yer alan oyuncuların bireysel becerilerinden veya serbest vuruşlardan başka golü kazanma olanakları yoktu. İkinci yarıda serbest vuruştan Cardozo'nun attığı golden sonra daha rahat oynaması beklenen Trabzonspor, aşırı bir telaş ve panik içindeydi. Öne giden toplarda bırakın final pası yeterliliğini, oyuncuların çok çabuk top kaybetmelerinden doğan Mersin atakları öne çıktı. Trabzonspor ceza alanına her iki kenardan da getirilen toplarda ise Mustafa Yumlu ve Akakpo'nun yüksek dirençle rakibe karşılık verdiklerini gördük. Alınan 3 puan bir bakıma Trabzonspor için altın değerinde... Çünkü olumsuz bir sonuç bundan sonraki haftalar için takımı daha da zor durumlara düşürebilirdi. Bordo-Mavili takımın, bundan sonra ertelenen Beşiktaş ile Sivas maçlarına dünkünden farklı ve daha rahat çıkacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA