Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hücumsuzluk!

Marin'in etkisizliği, Erkan, Muhammet ve Cardozo'nun uyumsuzluğu pozisyon getirmedi

Takım kadroları önümüze geldiği zaman, gördük ki Trabzonspor daha çok hücumu düşünen fakat risk taşıyan bir 11 ile sahada. Çünkü Marko Marin, Erkan Zengin, Cardozo ve Muhammet Demir, top rakipteyken geriye dönüşlerde yeterli oyuncular değil. İlk yarı Beşiktaş sadece Trabzon savunma oyuncularının bireysel hatalarından kaynaklı gol pozisyonları üretti. Bu yarıda Beşiktaş'ın daha etkili olmasını önleyen (bilindiği gibi Beşiktaş'ın en büyük silahı merkezden geliştirdiği ataklar) Okay ve Aytaç'ın, ortadaki mücadele güçleri ve oyuna koydukları dirençleriydi. Trabzonspor ise rakibi eksik yakaladığı anda ve de Beşiktaş savunmasının göbeğinde Necip ve Tosic'in uyumsuzluğuna rağmen bir türlü organize atak geliştiremedi. Hücumu organize etmesi gereken Marko Marin'in çok etkisiz gününde olması, Erkan Zengin, Muhammet ve Cardozo'nun kendi aralarındaki uyumsuzluk, gol pozisyonları üretilememesinin en büyük nedeniydi. İlk yarıda sadece Yusuf ile girilen fakat bu oyuncunun pas vermek yerine şut atma yanlışından doğan gol pozisyonu vardı.
İkinci yarıda ise dakikalar ilerledikçe oyunda Trabzonspor adına olumsuz görüntüler ortaya çıktı. Hami Mandıralı'nın orta alanda Okay ve Aytaç'ta görülen yorgunluk ve önde oynayan oyuncuların bırakın orta alana yardımcı olmalarını, çabuk top kayıplarını görüp orta alana destek olabilecek en az iki oyuncuyu sahaya sürmesi daha gerçekçi bir tercih olurdu. Hal böyle olunca da Beşiktaş, golü her an bulabilecek mesajları verdi. Ve sonunda Quaresma'nın getirdiği topta Gomez ile golü buldular. Ve ardından oyundan tamamen düşen Trabzonspor karşında Olcay'ın attığı golle de üç puanı alan taraf oldular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA