Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Tarihi utanç

İkinci gol sonrası Mandıralı’nın müdahalesini bekledim. Çünkü savunma kurgusu Mustafa ve Salih’ten oluşan takım için bu sonuç yadırganmamalı.

Geçen hafta Çaykur Rizespor için neler kaleme almışssak bu hafta Trabzonspor için bu utanç skor sonrası daha ağırlarını yazabiliriz.
Hatlar arası uyumsuzluk, orta alanda rakibe hiç baskı yok. Takım savunmasından eser yok. Ve bu kadar yokların içerisinde Trabzonspor savunmasında olan bireysel hatalar. İlk iki gol birbirinin kopyası. Salih Dursun bu gollerde öne çıkan isim. Birinci golde orta alanda kaptırdığı top, önde bastırması gereken pozisyonda geriye kaçma yanlışı, ikinci golde yine aynı. İkinci golden sonra Hami Mandıralı'nın oyuna müdahale etmesini bekledim. Çünkü savunma kurgusu Mustafa Yumlu ve Salih Dursun'dan oluşan bir takım için dün alınan ağır sonuç yadırganmamalı.
Nani, Başakşehir maçından sonra takım olmamaktan söz etti. Yani başarısızlığın en önemli unsuru. İşte Trabzonspor'un bu sezon yaşadığı başarısızlığın nedeni. Takım olamama. Sorumluluk almama, paylaşma duygusundan yoksun, giydiği formanın devrimci kimliğine ters "biz" olmaktan uzak bir oyuncu topluluğu. Bu gerçek dün bir kez daha herkes tarafından görüldü.
Artık yeni sezonda hayal kırıklığı yaşamamak için şimdiden somut adımlar atılmalı. Hayalcilikten uzak, popilist söylemleri bir kenara bırakmak gerekmektedir. Şurası bir gerçek bugün olan mali tablo ile yarışmacı bir takım yaratamazsın. Onun için transfer edeceğiniz oyuncular öncelikle karakterli ve sorumluluk duygusu yüksek olmalıdır.
Şu an şans verilen gençlerden kurtarıcı rolü kimse beklemesin. Çünkü bu oyuncular ancak omurgası belli ve sorumluluk anlayışı yüksek bir takımda kendilerini geliştirerek katkı yapabilirler. Yoksa üzerlerinde olan baskı ile bu genç oyuncuları da kaybedebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA