Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Uyum başarı getirir

Yanal’ın oyun sistemi ile yeni oyuncuların birbirleriyle uyumu gerçekleştiğinde geçen sezondan çok farklı bir takım izleriz. Üzerinde durulması gereken en önemli konu savunmadaki yetersizlik. Bir de değişen hakem kuralları futbolculara bir an önce öğretilmeli

Geçen sezon yaşanan büyük hayal kırıklığından sonra bu yıl yeni bir teknik adam ve yeni bir takım... Her yıl sezon başı şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Trabzonspor için bu yıl reorganizasyon yılı. Çünkü kulübün içinde bulunduğu mali portre göz önüne alındığında şampiyonluk mücadelesi yapabilecek bir kadro oluşturma şansı yok.
Trabzonspor'u ilk kez Bursaspor ile oynadığı hazırlık maçında seyretme olanağı buldum. Alınan sonuçtan çok oynanan oyun çok daha önemli. İlk 11'i göz önüne getirdiğimizde geçen yıldan farklı 7 oyuncu sahadaydı. Böylesi bir değişimden sonra doğaldır ki istenilen oyunun ortaya konulması için zamana gereksinimleri var.
Maçın ilk yarısında penaltı golüne kadar Trabzonspor'un rakip alanda daha fazla oynamaya çalıştığını gördük. Ersun Yanal'ın oynatmak istediği sistemde kenar beklerinin hücumda görevleri çok fazla. Rakipten dönen ikinci topları alarak hücuma çıkmak ve rakibi kendi alanında ikili-üçlü sıkıştırmalarla rahatsız ederek kazanılan toplarda öne oynamayı düşünen bir takım görüntüsü vardı.
Bu oyun sistemi, yeni oyuncuların birbirleriyle uyumu gerçekleştiğinde ve de daha uzun süreye taşınabilirse geçen sezondan çok farklı bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum.

İKİNCİ YARIDA KAOS ORTAMI VARDI...
İkinci yarı ise yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra tam bir kaos oyunu ortaya çıktı. Yalnız üzerinde durulması gereken savunmadaki yetersizlikti. Bir de değişen hakem kurallarının oyunculara zaman kaybetmeden öğretilmesi gerekmekte.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA