Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Eksikler görülmeli

Geçen hafta Trabzon’un en önemli oyuncusu Onazi gerekli yeterlilikte olmadığı için hücumda üretkenlik yoktu

Maçın ilk yarısının 20 dakikalık bölümünde dengeli bir oyun vardı. Her iki kalede de gol pozisyonları üretilemedi ve daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti.
20. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan ve pozisyonlar bulan taraf ev sahibi Gaziantep'ti.
Ersun Yanal'ın oyun şablonunda iki kenar bekin hücum girişimlerinin büyük önem taşıdığı bir gerçek. İlk yarı sol kenardan Güray'ın iki, üç kez girişimleri var. Sağ kenarda ise Zeki'nin hücum girişimi yok. Bu yüzden orta alandan kenarları kullanmadan yapacağınız hücumlar öne çıkıyor. Mehmet Ekici'nin bu alanda göstereceği performans bu yüzden çok önemliydi. Ekici de 20 dakikadan sonra Gaziantepspor'un orta alandaki direnci karşısında oyunda hiç gözükmedi.
Geçen haftanın Trabzonspor adına en önemli oyuncusu Onazi de gerekli yeterlilikte olmadığı için hücumda üretkenlik ancak bireysel becerilere kaldı. İlk yarıda Castillo'nun bireysel becerisiyle girdiği gol pozisyonundan başka üretkenlikleri yoktu. Gaziantep'in orta alanda daha fazla baskı yapmasıyla birlikte, Trabzonspor çok fazla pas kayıpları yaptı ve kendi savunmasından uzun toplarla hücum girişimlerinde bulunma yanlışı içerisine girdi. Böyle bir anlayışta dönen topları da Gaziantepli oyuncular alarak daha hızlı hücum girişimleri olanağı buldular. İkinci yarıda Ersun Yanal önce Onazi'yi dışarı alıp yerine Bero'yu alarak orta alanda direnci artırmaya çalıştı. Sonrasında ise oyunda hiçbir etkinliği olmayan Yusuf'un yerine Hyun Jun Suk'u alarak önde fiziksel anlamda daha etkin olmayı düşündü. Yapılan değişikliklerden sonra ise Castillo'nun yine bireysel becerisiyle getirdiği topta Bero mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Gaziantep'in attığı golde ise Orkan'ın her ne kadar bireysel becerisi öne çıksa da dört oyuncu arasından topa vurdurmamaları gerekirdi. İlk deplasman maçından mağlubiyetle ayrılmak Trabzonspor için hayal kırıklığı ama yeni bir takımın eksiklerini görmek için önemli. Bu maçtan Yanal'ın çıkaracağı ders özellikle deplasmanlarda topu rakibe bırakıp karşı atak oyunu mu yoksa topun takımda daha fazla kalarak hücumda daha etkili olmak mı? Bana göre şu an ki oyuncu profilinde topu rakibe bırakıp karşı atakla pozisyon bulma düşüncesi daha gerçekçi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA