Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Sportif değil teknik direktör!

Tolgay Arslan, Beşiktaş ve Trabzonspor'u birbirine düşürdü... Oysa Konya'da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi Hz.
Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü anma etkinliklerinde, 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'ne katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, dostluk mesajları vermişti. Türkiye'de oyuncu yetiştiremediğimiz için gözümüz hep dışarıda... Özellikle de Almanya'da. Tolgay Arslan, Almanya'da yetişip, forma giyen Türk oyuncudan biri. Ekonomik darboğazda olan Hamburg Kulübü, Tolgay'ın 700 bin Euro olan yıllık ücretini ödemekte sıkıntı çekerken, üzerine aldığı parayla da oyuncudan kurtuldu.
Karlı bir iş yaptı. Ama bizim kulüpler birbirine girdi. Şimdi iki kulübün ikinci yarıdaki maçında nasıl bir sahne ortaya çıkacak merak ediyorum. Tolgay transferinde ben beklerdim ki iki kulüp, bu futbolcu için yarışacağı yerde transferden çekilsin.
Artık bir de transferlerde teknik adamlar devreye girmeye başladı. Tuhaf değil mi? Bir teknik direktör transferin içinde ne kadar olmalı? Ya da siz Sportif Direktör müsünüz? Erkan Zengin transferinde Ersun Yanal fotoğraf karesindeydi. Bilic ise Tolgaylı fotoğrafta yoktu. Sadece SMS ile olaya müdahil oldu. Ne garip!

KARAKTER ANALİZİ YAPMAK
Keçiörengücü ile oynanan kupa maçı sonrası Yanal daha da ileri gitti ve Tolgay'la ilgili eleştirel bir yorum yaptı: "Biz oyuncu değil, karekter satın alıyoruz. Umarım karakteri Tolgay'ı doğru yerlere götürür ama umudum yok açıkcası." İnsanın aklına her şey geliyor!.. Diyelim Bilic de Beşiktaş'ı şampiyon yapıp, İngiltere'ye gitti. Yanal da Beşiktaş'a teknik direktör oldu. Karakter analizi yaptığı Tolgay ile nasıl bir çalışma ortamı bulacak? Hocalar da artık böyle açıklamalar yaparsa kördüğüm üzerine kördüğümler olur. Oyuncular gelip geçer. Almanya'da kazandığının iki katına Türkiye'ye gelen ve havaalanında bir dünya yıldızı gibi karşılanan ilk isim Tolgay olmayacak. Biz Türkiye'de futbolcu yetiştiremediğimiz gibi yetiştirdiklerimizi de bir bir harcarken Tolgay gibi birçok isim gelecek Türkiye'ye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA