Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kartal'ın lider ismi Mario Gomez olmalı

Ligin ilk haftasında Beşiktaş'ı göklere çıkaranların Trabzonspor maçının ardından yerin iki kat altına gömmelerine anlam vermek mümkün değil... Şenol Güneş hücumda iyi iş yapan ama defansı bıçak sırtında yürüyen Bursaspor macerasını Beşiktaş'a taşıdı... Mersin maçında Nakoulma'nın 2 golü bunun bir işaretiydi. Güneş, Quaresma transferine dolu dolu 'evet' diyemedi. O Quaresma oyundan atılarak Beşiktaş camiasına bir gerçeği de ne yazık ki anımsattı: Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Olimpiyat Stadı'nın havasından mıdır, suyundan mıdır nedir.. Bilinmez.. Sahadaki 11 Beşiktaşlı daha ilk dakikadan itibaren gergin ve tedirgindi..
Kaliteli ayaklara sahipler ama bu seviyedeki rakiplere karşı önemli olan oyuna hükmetmek. Trabzonspor orta sahasında Mbia gibi bir ahtapot varken, topu kanatlara taşıyamayan Ersan gibi bir saatli bombayı defansın göbeğine koyan Beşiktaş, Şota'nın ince ince dokuduğu taktiğe yenik düştü.
Şenol Güneş geçen sezon Bursaspor kulübesinde gergin, hakemlere isyan eden, TFF'yi eleştiren tavırlarıyla geçmiş yıllardaki kimliğinden farklı pozitif enerji saçan değil de negatif elektrik veren ruh haliyle bizi endişeye sevk etmişti. Türk futboluna milli takım düzeyinde tarihinin en büyük başarısını kazandıran bu ülkenin efsane isminin bu sezon elindeki kadroyla ipi göğüsleyebilmesi için geçen yılki ruh halinden uzaklaşması gerekiyor. Beşiktaş camiası, Bilic ile geçen 2 yılın ardından bu ülkenin insanıyla, lisanıyla bu ülkenin aklı ve yüreği ile yola çıktı. Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta sadece teknik direktör değil aynı zamanda bir lider olması da gerekiyor çünkü saha içine baktığımızda bir lideri yok. Kaptan kaledeki Tolga.. Ama oyun içinde maçın gidişatına isyan edecek yeri geldiğinde takım arkadaşların fırçalayacak bir karizma maalesef yok. Bu kadro içinde bu role soyunabilecek tecrübe ve kariyeri sahip isim elbetteki sorumsuz Quaresma değil. Genç Gökhan Töre de değil..
Bu isim en az golleri kadar Beşiktaş'ta takım arkadaşlarına ağabeylik ve saha içinde liderlik yapması gereken Mario Gomez.. Tolga'nın gollerde hatası olmasa da kabul edelim Beşiktaş taraftarının gözünde çok sempatik bir isim değil.. Cenk de yabancı bir kaleci alınacağını duyunca, Beşiktaş'ta üçüncü kaleci olmak yerine Galatasaray'da ikinci kaleci olmayı tercih edecek gibi görünüyor!. Veli dönene kadar Beşiktaş'ın hücum hattında Quaresma ya da Olcay Şahan'dan birinden vazgeçmesi gerekiyor. Artık maçları orta sahalar kazanıyor. Bir hatırlatma İspanya Kral Kupası'nda Messi, Luis Suarez ve Pedro forveti ile sahaya çıkan Barcelona, orta sahasındaki 3 as oyuncuyu da yorgun oldukları için oynatmayınca, Athletic Bilbao'dan 4 gol yedi. Forvet vitrindir ama dükkanın içini de deposunu da temiz tutan esnaf doğru esnaftır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA