Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Acı güne kısa bir mutluluk...

Bu oyunda kendi işini kendin bitirmezsen Hollanda'nın hocası gibi başkalarından medet umarsın. Kazakistan ile dün akşam bizden önce oynayan Hollandalılar ekran başına geçip mağlubiyetimizi beklediler ama Fatih Terim'in önceki gün basın toplantısında dediği gibi "Biz sahada konuştuk". Özellikle de ikinci yarıda. Kalesinde artık efsane statüsüne yükselmiş olan Cech'in olmadığı ev sahibi karşısında iyi başladık ama ilk 10 dakikadan itibaren oyun orta sahada top kayıplarının bol olduğu, sıkıcı dakikalara bıraktı yerini. Beraberlik de kötü değildi ama İzlanda maçına cebimizde iki ihtimal olması için kazansak hiç de fena olmazdı. İlk yarıda beklerimizden hücum desteği alamayınca iş Arda ile Hakan Çalhanoğlu'na kaldı ama ilk 45'te fazla gözükmediler. Ozan, Terim'in inandığı bir oyuncu, o da orta sahaya dinamizm getirdi. Umut yerine fuleli Cenk ile başlamak da doğru karardı. Futbol bu, 0-0'a oynanmaz. İkinci yarıda oyunu harekelendirmesek bir kaza golüne kurban gidebilirdik. Soyunma odasında gerekli uyarılar yapılmış ki ikinci 45 dakikada oyunun kontrolünü ele geçirdik. Çekler oyun boyunca vasatı aşamadılar. Kadıköy'de Umut'a asist yapan Caner sahneye çıkması gerektiği anda çıktı ve penaltıyı getiren topu attı Serdar'ın önüne. Selçuk'un golünden sonra gerisi formaliteye döndü. Terim yerinde oyuncu değişikleriyle takıma ince bir ayar çekti. Volkan Şen ardından Gökhan Töre ile rakip sahada kalmayı başardık. Aylardır kulübünde maça çıkmamış Arda için zor maçtı, kaptan dümenin başından ayrılmamalıydı, vasatı aşamasa da Terim onun kalitesine ve tecrübesine güvendi. O da Hakan Çalhanoğlu'na verdiği nefis asistle 'işte ben buyum' dedi. Zor bir gündü bizim için.. Çok acıyordu kalbimiz..Hem de çok..
Böyle bir günün akşamında bizim çocuklar "Biz bitti demeden bitmez"in hakkını verdiler. Şimdi sıra İzlanda maçında. Beraberlik yetiyor ama onu da kazanalım sonra Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörüne "Güle Güle" diye e-mail yollarız ülke olarak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA