Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Gölgesi her zaman Florya'da kalacak

Bir gün önceye dönelim... Galatasaray Kulübü'nün, resmi sitesinde Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılık haberindeki saat 19.37'yi gösteriyordu. Gece editörümüz Yusuf Turhan, 19.38'de haberlere bakmak için siteye girdiğinde ben de tesadüfen yanındaydım. İkimiz de uzun süre ekrana kilitlendik, sonra birbirimize bakıp "Şaka mı bu" dedik. Benim aklıma ilk gelen sitenin hacklenmesi oldu. Haber hiçbir medyaya ve haber sitelerine de düşmemişti. Kulübün haberi yayınlamasından 60 saniye sonra "Galatasaray. org"a girmişti arkadaşım. İlk olarak G.Saray'ı takip eden muhabir arkadaşımız Mehmet'i aradık. Bir şok da o yaşadı; "Site hacklenmiştir" diyebildi. Sağa baktık, sola baktık, televizyonlara baktık, haber hiçbir yere düşmemişti. 10 dakika sonra Hamzaoğlu'nun gönderilme haberi medyaya yayıldı. Bir yanda hacklenme olayının olmadığı gerçeğiyle yüz yüze kalırken diğer yanda bir G.Saray geleneğinin de yıkıldığına şahit olduk...
Bu kadar keskin ve bu kadar ani bir ayrılığı Hamzaoğlu dahil hiç kimse beklemiyordu şüphesiz.... Belki sorunlar, fikir ayrılıkları vardı. Ama Galatasaray yönetiminin bu kadar ani bu kadar acele hocasının ipini çekmesi büyük sürprizdi... Hamzaoğlu, koca yaz transfer dönemini, gövdesini, yönetimin beceriksizliklerine siper ederek geçirmenin cezasını ödedi! Basın soruyor, hoca yanıtlıyordu. Borçları, UEFA kriterlerini, transferi, kalacak, satılacak her şeyi... Ne sordularsa yanıtladı... Sonunda o kendisini aşan cevapları, 11. hafta sonunda Galatasaray'ın hocasının kim olacağı sorusunu gündeme getirdi!
Bir gerçek vardı... G.Saray taraftarı da yönetimi de bazı futbolcuları da hocayı hiçbir zaman içine sindiremedi. İki maç kaybetti, teknik adam adayları sıraya kondu. Özbek ve yönetimi hükmü çoktan vermişti, sadece "Suyu neden bulandırdın" gibisinden bahanelere bakılıyordu... 3 kupalı bir teknik adam gönderilir mi? Gönderilirmiş hem de bir gece ansızın... Hocanın süreç içerisinde yaptığı bazı konuşmalarda da hataları olduğunun altını çizelim. G.Saray Başkanı Dursun Özbek aldığı bu kararla büyük bir kumara imza attı.
Bundan sonra takımın başına kim gelir göreceğiz ama Hamzaoğlu'nun bir sezonda kazandığı 3 kupanın gölgesi Florya'da iş başı yapacak teknik adamın üzerinden hiç eksik olmayacak...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA