Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Maddi&manevi çok ağır olur

UEFA'nın açıklaması yeni bir gelişme değil, sadece malumun ilamı... Bu durum, Ünal Aysal döneminden beri bilinen çok acı bir gerçekti

Galatasaray'ın mali durumuyla ilgili UEFA'nın yaptığı resmi açıklama büyük yankı uyandırdı belki ama bu yeni bir gelişme değil, sadece malumun ilamı... Bu durum, Ünal Aysal döneminden beri bilinen bir gerçek. Yine de Şubat ayında yapılacak toplantı çok önemli... Galatasaray'a çıkacak cezanın türü ne olacak? Transfer kısıtlaması mı, para cezası mı ya da Avrupa kupalarından men mi? Sayın Dursun Özbek dün akşam düzenlediği basın toplantısında UEFA'nın 1+1 yıl Avrupa kupalarından Galatasaray'ı men etmek istediğini açıkladı. Herhalde bu, bugünden itibaren en çok tartışılacak konu olacak. Galatasaray'ın 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi 10 milyon Euro'dan başlayan, 50 milyon Euro'ya kadar çıkabilecek, devasa bir gelirden olması demek. Bu korkunç bir senaryo olur. Kaldı ki Galatasaray, kendisini, kurucusu Ali Sami Yen'in "Türk olmayan kulüpleri yenmek" cümlesiyle tanımlayan bir kulüp. Men cezası maddi olduğu kadar manevi olarak da ağır gelir. Sarı-kırmızılı camia bunu kaldıramaz. Başkan Özbek, "Elbette bu tablo çerçevesinde başımızın ağrıyacağını biliyoruz. Galatasaray'ın ceza almaması konusunda hep iyimser olduk. Çünkü bu motivasyonumuzu etkileyebilir. Bütün takımlar bu köprüden geçecek. Galatasaray, Avrupa'da en bilindik takım olduğu için bugün mercek altındadır. Ben Galatasaray'ın ceza almaması için çaba sarfediyorum" diyor. UEFA'nın acı reçetesi nasıl olumluya döner? Bu saatten sonra UEFA'dan çok da olumlu bir karar çıkacağını sanmıyorum. Fakat bunun dışında alınabilecek bir transfer kısıtlaması cezası uzun vadede Galatasaray'ın lehine bile olabilir. Krizi fırsata dönüştürmek bir yönetme sanatıdır. Yeniden bir toparlanma süreci ve ekonomik disiplin Galatasaray'ı daha iyi bir noktaya getirebilir. Taraftarın yarattığı psikolojik baskı, yönetimi rahatlatır, genç oyuncuların önü açılır... Galatasaray bugün içinde bulunduğu durumdan en az bu yönetim sorumlu.. Başkan Dursun Özbek ve ekibiyle ilgili çok acımasız yorumlar yapılsa da bu acı tabloda payları çok az. Fakat yapacak bir şey yok, ateşten gömleği giyip bile bile bu göreve talip oldular. Döviz kurundaki yükselişi, UEFA'ya anlatan bir savunma yaptıklarını biliyorum. Bakalım Galatasaray, Dursun Özbek yönetiminin bu savunmasıyla makul bir cezayla kurtulabilecek mi? Meseleyi çözmek, Galatasaray'ı en az zararla kurtarmak onlara düşüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA