Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Luce, bulunmaz Hint kumaşı mı?

Mircea Lucescu, dört sezon geçirdiği Türkiye'de önemli izler bıraktı. Şampiyonluklar kazandı ve kaybetti. Beşiktaş ile son kaybettiği şampiyonluk yıllardır konuşuluyor. 11 puandan verilen şampiyonluk onun sadece Beşiktaş'tan değil Türkiye'den ayrılmasına neden olmuştu. Ukrayna'nın yolunu tuttu. Shakhtar Donetsk'te inzivaya çekileceği ve Türkiye'den uzak kalacağı tahmin ediliyordu. Ama o 12 yıldır Türkiye'nin gündeminde... Her transfer döneminde ismi manşetlerde! 2004'te Beşiktaş'ı bırakmış, sonra servetine servet katmak için Shakhtar Donetsk'e gitmiş.. 12 yıldır Ukrayda'da bir holding kuracak kadar para kazanmış, yatırımlar yapmış bu ülkede...
Ne var ki krize giren her takımın can simidi olmuş Türkiye'de... Bazen Beşiktaş, bazen Galatasaray, bazen Fenerbahçe, hatta Trabzonspor, Lucescu'yu takımın başına getirmek için çaba sarf etti... Olmadı... Rumen teknik adam hep 'istemem yan cebime koy' tavrını sergiledi, Ukrayna'da koltuğunu biraz daha sağlamlaştırdı. Kadere bakın ki yine Türkiye'nin gündeminde... Adı bir Galatasaray ile geçiyor, bir Fenerbahçe ile.. Ona sorarsanız "Şu an kimseyle görüşmedim, görüşmüyorum.
Sezon bitsin karar vereceğim, bakacağım" diyor... Klasik Lucescu taktiği!..
Türkiye'den 12 yıl önce ayrılan, şu anda 70'li yaşlara merdiven dayayan Lucescu, "Dillerde bitmeyen nağme..." İyi bir teknik adam olduğu, oyuncularının gelişimine katkı sağladığı gerçek... Başka bir gerçek daha var... Yılda 5-6 milyon Euro kazanıyor ve gittiği takımların transfer bütçelerinin yüksek olmasını istiyor...
Ne Galatasaray ne de F.Bahçe'nin transfere yüksek rakamlar harcayacak durumu var. Bu gerçeği herkes biliyorken Lucescu'nun bilmemesi mümkün mü?
Oğlunu teknik direktör yapıp, tribünde purosunu tüttürecekse zaten böyle bir tercihe gerek yok... Vizyonu yıllardır 'Çare Lucescu' ile sınırlı olanlar... Diyelim ki Lucescu geldi ve başarısız oldu. Ne yapacaksınız o zaman?
Bulunmaz Hint kumaşı mı Lucescu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA