Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Sneijder başkan mı?

Gol Kralı filminde yıldız bir futbolcuyu canlandıran Kemal Sunal, "İdareci abilerimden anlayış bekliyorum" der, her gittiği takımdan zammı koparırdı. Bu trajikomik diyalog aslında Türk futbolundaki görev dağılımının da bir özeti. Futbolcular sınırlarını geçmez, yöneticilerini eleştirmeyip hatta onların suyuna giderler. Sezonun G.Saray'daki kötü isimleriden Wesley Sneijder'in hafta içinde verdiği röportaj, bazı kısımlarını yalanlamış olsa dahi çok sert ve bizim alışkın olduğumuz çizgilerin çok dışındaydı.
Soyunma odasında teknik direktörün taktiği hakkında görüş belirtebilecek kadar özgür bir ortamda yetişen Sneijder'in bu çıkışında esas etken ise anlayış bekleyebilecekleri bir idarecinin olmayışı!
Florya uzun süredir boş ve idarecilerin yerinde yeller esiyor. Zaman zaman başkanın kardeşi Mehmet Özbek dışında bu sezon etkin olarak futbolcularla temas kuran bir yönetici olmadı. Mustafa Denizli, tek patronluğa soyunup Cenk Ergün'ü Arena'ya gönderdikten sonra kendi de gidince ortada ciddi bir boşluk oluştu. Sneijder'in açıklamaları için, "Futbolcunun işi bu mu, idareci misin, başkan mı" denilebilir.
Ancak Sneijder "Peki Başkan nerede, yöneticiler nerede.. Bizimle kim ilgilenecek?" cevabını verirse haksız mı?.. Bu röportajın sorumlusu Sneijder'den çok Florya'yı sahipsiz bırakanlardır. Galatasaray'da 'Bizans oyunları' sürdüğü müddetçe Florya'da futbolcular yöneticilik oynamaya devam eder!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA