Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kolej takımı ego kaldırmaz!

Beşiktaş egoların değil, arkadaşlıkların takımı olarak şampiyon oldu.. Bu havanın bu sezon devamı da kulübün geleceği açısından çok önemli..

Beşiktaş, Mario Gomez'in boşluğunu nasıl dolduracak? Herhalde tüm Beşiktaşlılar kadar rakipleri de bu sorunun yanıtını rekabet nedeniyle merak ediyorlardır. 3 ay Beşiktaş'ı oyaladı ve gitti Gomez.. Allah için, Beşiktaş'ta çok başarılı işlere imza attı. Bu açıdan bakıldığında gitme tercihine saygı duymamız lazım. Peki yeri dolar mı? İşte bu zor.. Beşiktaş'ın bu mevki için ayıracağı büyük paralar yok. Siz kariyerinin zirvesinde bir dünya yıldızını transfer edemezsiniz buraya.. Sonuçta kulübün ekonomik durumu, UEFA ile yapılan anlaşmalar ortada.. Bir yıldız için Beşiktaş her şeyi silbaştan yapamaz.. Bu süreçte adı gündeme gelen isimlerden Eto'o, bir dünya yıldızı, kabul ama yaşı da 35'e gelmiş bir isim. Beşiktaş'ın en fazla bu sezonunu kurtarır. "Gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse" diye güzel bir laf var.. Eto'o'nun aynı çizgide ne kadar devam edebileceği şüpheli.. Düşük tempolu Süper Lig maçları yerine tekrar Şampiyonlar Ligi arenasına çıkacak.. Düşünmesine yine düşünür de ayaklarının yavaşlığı beynine yetişebilir mi? İlk soru işareti bu..
Hadi bu sezonki futbolunu bir şekilde yine sahaya yansıttı diyelim.. Liderlik ruhu, takımda yarın bir gün sıkıntı yaratır mı? Evet yaratır.. Bu tür yıldızlar, belli bir süreden sonra görev aldıkları takımda egolarını da konuşturuyorlar.. Bir gün idman yapıyor, bir gün dinleniyor. Başkan ile direk muhatap oluyor.. Kaptanı pas geçiyor.. 2013 yılında Drogba ile o dönem Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bir maç için prim görüşmesi yapmış ve bu olay olmuştu.. Fatih Terim'in hoca olduğu o dönemde Galatasaray kaptanları da 'by pass' edilince camia günlerce bu işin sıkıntısı yaşamış ve tartışmıştı: "Böyle şey mi olur.. Takım kaptanı ve teknik direktörü varken..." Antalya'da teknik direktör Moraes geçen sezon hastalanınca, Eto'o takıma idman yaptırmış, takıma taktik vermiş, liderlik yapmıştı.. Bunu Beşiktaş'ta 'yapar' demiyorum.. Sonuçta Şenol Güneş'in oluşturduğu bir kolej takımı var.. Beşiktaş egoların değil, arkadaşlıkların takımı olarak şampiyon oldu.. Bu havanın bu sezon devamı da kulübün geleceği açısından çok önemli.. Bu yüzden Eto'o'nun egolarını kenara bırakıp buraya gelmesi gerekiyor.. Peki tek lafıyla Messi'yi Antalya'ya gelmeye razı edebilen bir futbol abidesi bunu yapabilir mi.. Pek kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA