Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Beşiktaş’a da Muslera lazım

Muslera; gol kurtardı, sonrasında penaltı kurtardı. Kısacası maçı kurtardı. Ancak Tolga için aynı şeyleri söyleyemek imkansız

Her iki takım için de önemli bir maçtı.. Bir yanda şampiyon Beşiktaş.. Sosa ve Gomez tartışmalarıyla geçirdiği sıkıntılı süreç.. Diğer yanda finallerin takımı Galatasaray.. Riekerink'in alacağı bir kupa daha sarı kırmızılı takımdaki bir çok olumsuz düşünceyi, beyaz sayfalara bırakacaktı. Bir kere Galatasaray şanslıydı, kalesinde Muslera gibi iyi bir kaleci vardı. Çünkü Muslera maç içinde 3 tane yüzde yüzlük gol kurtardı. Sonrasında penaltı kurtardı, maçı kurtardı ve kupayı Galatasaray'a getiren isim oldu. Beşiktaş kalesi için aynı şeyi diyemeyeceğiz.. Tolga iyi bir yedek kaleci olur, birinci kaleci olamaz.. Günler, haftalar, aylar geçmiş.. Beşiktaş takıldı kaldı Mario Gomez'in dudaklarından çıkacak bir karara.. Dün gece gördük ki Beşiktaş Gomez'i çok arar.. Normal sürenin bitmesine saniyeler kala Cenk'in vurduğu pozisyonda, topa Gomez vursa, Beşiktaş işi bitirir ve kupayı çoktan kaldırırdı.. Geçen sezon ki Beşiktaş'la alakası yok bu takımın.. Ofansif olarak gücü çok azalmış.. Şüphesiz ki bunda iki önemli isim yani Sosa ve Gomez'in olmaması önemli bir nedendi. Siyah beyazlı takımın kenarları da zayıflamıştı. Niye böyle bir finalde Adriano değil de Tosiç oynar.. Sosa olmayınca, Oğuzhan pas yapacak adam bulamadı. Bulamayınca, Beşiktaş çıkamadı, pozisyona giremedi. Oğuzhan hep geri vites yaptı. Bir de defans.. İşte Beşiktaş'ın kabusu olur bu sorun. Hadi bir golcü bulunamadı da bir stoper de mi bulunamadı. Şampiyonlar Ligi'ne Beşiktaş bu 11 ile çıkarsa mutlu sonuçlar alamaz. Acı çeker! Kartal'ın yan top zaafları vardı. Yediği golde de bu apaçık bir şekilde görüldü. Beşiktaş bir Gomez bulmalı, Beşiktaş kaleci bulmalı, Beşiktaş bir stoper bulmalı.. Galatasaray bu kadar çok eleştirildiği bir dönemde iki kupa birden aldı. Alkışlamak lazım.. Kupayla kapattığı sezonu kupayla açıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA