Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Eleştiriyi bırak tedaviyi yap!

Hoca takımını da tanımıyor, rakipleri de... F.Bahçe’nin teknik direktörü daha çok dersine çalışmalı ve yardım almalı

Fenerbahçe'nin yapması gereken en önemli şey güven duygusunu oyunculara aşılamak. Bunu kim dile getiriyor? Dick Advocaat!.. Zorya maçından önce Advocaat, "Tedavimiz belli aslında. Oyunculara güven vermek zorundayız. Hiçbir şekilde bahane öne süremeyiz" şeklinde demeç verdi. Beraberliğin ardından ise, "Bu kadroda üst düzey futbol oynayacak oyuncular yok" demek garip değil mi? Garip olduğu kadar yanlış değil mi? Geldiği günden beri yaptığı bütün basın toplantılarında eski teknik direktör Pereira ve takıma yönelik eleştiriler yapan Hollandalı teknik adam, geçmişi artık bir kenara atıp, önüne bakmalı. "Kadromda üst seviyede oynayacak oyuncular yok" dersen, bundan sonraki maçlarda bu futbolcuları nasıl motive edeceksin? Aslanların önüne attığın oyunculara nasıl güven vereceksin?
Elinizdeki takım, Türkiye'nin en pahalı kadrolarından biri. Malzeme Ocak ayına kadar bu.. Güven ve sevgi lazımsa bu takımda bunu yerleştirecek ilk insan da herhalde takımın hocasıdır. Her toplantı sonrası futbolcuları suçlamak ve daha ilk haftalarda özellikle basının önünde eleştiri getirmek size bir fayda kazandırmaz. F.Bahçe yönetimi, Advocaat'ı futbolcuları taraftarın önüne atsın diye değil, yeni bir futbol kimliği kazandırsın diye göreve getirdi. Ancak çömez bir teknik adam bu kadar şikayetçi olabilir. Siz 68 yaşında, bir çok ülkede bir çok takımda, görev yapmış tecrübeli bir hocasınız. Ortada bir kriz varsa, bu durumu çözecek bilgi ve beceri de sizde.. Advocaat'tan bunlar bekleniyor. Ayrıca "Sow'un bir forvet olduğunu duydum. Kenarda da oynayabilecek bir forvet. O yüzden onu forvet pozisyonunda oynatıyorum" demek de yakışmıyor. Size bu duyumları teknik kadronuz mu veriyor yoksa yöneticiler mi? Hoca takımını da tanımıyor, rakipleri de... F.Bahçe'nin teknik direktörü daha çok dersine çalışmalı, ve yardım almalı. Yardımı duyumlarla değil raporlarla almalı! Bir ay geçti imzayı atalı Advocaat.. Değişen hiçbir şey yok... Umarım bu gidişle "Gelen gideni arat ır" deyimi Samandıra'da yankılanmaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA