Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Ortada bir sürpriz yok

Beşiktaş, İsrail takımından çok daha kaliteli bir takım zaten!

Hapoel Beer-Sheva, Beşiktaş'a rakip olacak bir takım değildi zaten...
Şampiyonlar Ligi'nde olması gereken siyah-beyazlı takım şanssız bir şekilde bu kulvara veda ederken, UEFA Avrupa Ligi'nde yapacaklarını merak ediyorduk. Beşiktaş, kalite olarak kendisinden düşük bir vizyona sahip rakibi karşısında dün akıllı, sakin bir futbol ortaya koydu ve topa da genelde sahip oldu. Bir de yakalanan pozisyonlar gol yapılınca, İstanbul'a altın gibi bir galibiyetle dönüldü.
Kısacası bu iş bitti... Orta sahada Necip ve Tolgay'a şans veren Şenol Güneş'in temkinli orta saha kurgusu, sanki bir beraberlik havası kokuyordu.
Yani Beşiktaş'ın birinci düşüncesi mağlup olmamaktı. Rakibin düşüncesi de buydu! Beşiktaş için bu plan da yenilen gol dışında iyi uygulandı. Şampiyonlar Ligi'nde de Beşiktaş, önemli fırsatlar yakalamış ama fırsatları heba etmişti. Dün gece Cenk Tosun'un bitirici rolü, Ricardo Quaresma'nın güzel hareketleri, asisti ve futbolseverleri mest eden futbolu Beşiktaş'a turun kapısını tamamen açtı.
Her zamanki gibi bir cengaver gibi savaşan Atiba, savaşçılığının ödülünü de attığı golle aldı. Yine klasik savunma hataları göze batsa da kaleci Fabri, bu kusurlarını kurtarışlarıyla kapattı. Şenol hoca bir gün önce yaptığı basın toplantısında, "Yine söylüyorum lig benim için daha önemli" demişti.. Hoca bu sözleri söylese de Beşiktaş ve siyah-beyazlı camia için, Avrupa'da kendini göstermek ve başarı merdivenlerini tırmanmak çok önemli.. Dün saha kenarındaki heyecanına ve coşkusuna baktığımız zaman, bunu net bir şekilde görebiliyoruz.
Avrupa, ne olursa olsun hem ekonomik hem de moral açısından ligden de önemlidir zaten...
İstanbul'da Beşiktaş, 40 bin taraftarı önünde şov yapar ve Avrupa'da "Yola devam" der.
Beşiktaş'a ve Güneş'in yürekli kartallarına da bu yakışır...
Ülkemize bu sevinci yaşatan Beşiktaş'ı canı gönülden tebrik ediyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA