Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kazanmak Beşiktaş’ın kimliği oldu

Bundan sadece 1 ay önce, "Galatasaray- Beşiktaş derbisi şampiyonluğun kaderini belirler" deniliyordu. Belki kısmen doğru da çıktı ama kimsenin aklında Beşiktaş'ın derbi bitimi Galatasaray'a 10, Fenerbahçe'ye 12 puan fark atması yoktu.
Galatasaray'ın şampiyonluk için son şansı olarak görülen maç, sezonun finali oldu.
Kupada yoksun, Avrupa'da zaten yoksun, ligde de şampiyonluk gitmiş. Artık tek gerçekçi hedefleri Başakşehir'in puan kayıplarını kollayıp Şampiyonlar Ligi elemesi için mücadele vermek...
Beşiktaş ciddi bir dönüşüm yaşıyor. Maç maç bakınca, anlaşılmayabilir ama bundan yalnızca 2-3 yıl önce iyi oynayıp oynayıp içeride-dışarıda Galatasaray'a yenilen Beşiktaş'tan üçüncü viteste TT Arena'da derbi alan bir Beşiktaş'a gelindi.
'Kazanan' kimliği başka bir şeydir, bu vasfı elde etmek kolay değildir.
Talisca'nın şutu Bruma'ya çarptı diyebilirsiniz, şansın da etkisi vardır ama kalan 45 dakikayı zorlanmadan götürebilmek, paniklememek ve rahat oynamak özgüvenden kaynaklanır.
Artık rahatlıkla söyleyebiliriz ki Beşiktaş'ın tek rakibi Başakşehir...
Maça gelirsek, çok tadı tuzu olan bir derbi değildi. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray çok kontrollü oynadı. Özellikle Galatasaray, evinde ve 40 bin taraftarının önünde orta sahayı ve savunmasını kalabalık tutup, önce gol yemeyeyim sonra da bir gol atarım düşüncesiydi. Teknik direktör Tudor ürkekti. Belki de bu düşüncesinde haklıydı. Beşiktaş gibi bir takımdan önce gol yememek, morallerin bozulmaması lazımdı.. Fakat Galatasaray'ın bundan golü yediği an vazgeçmeyi başarması gerekti. Kenardan gelen hamleniz Tolga Ciğerci... Tolga maça 11'de başlayabilir ama sizin kenardan maçı kazanmak için yaptığınız hamle olamaz. O kulübede Eren var, Josue var. Maçı kazanamayabilirsin ama en azından silahlarını kullanmış ve denemiş olursun. Nasıl gol atacaksın bu şekilde?
Can havliyle son 10-15 dakika zorladın ama orada da tek vuruş hakkın var.
Podolski vurdu, kaçırdı ve orada maç bitti.
Galatasaray böylesi bir kader maçında daha cesaretli ve yürekli olmalıydı.

İyi oynayıp içeride dışarıda G.Saray'a yenilen Beşiktaş'tan, üçüncü viteste TT Arena'da derbi alan bir Beşiktaş'a gelindi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA