Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN VARDAR

31 yaşta mucize satış

Demba Ba'yı rekor ücretle Çin'e satan Beşiktaş'ta, onun yerine Mitroglou ve Mbokani isimleri geçiyor. Bu futbolcular Senegalli'nin boşluğunu doldurabilir mi?

Demba Ba'nın satılması doğru bir hareket oldu. Hatta bence bir mucize. 31 yaşındaki bir oyuncu satıldı ve Beşiktaş için çok hayırlı bir transfer oldu. 1-2 milyon Euro komisyon haberlerini başkan Fikret Orman herhalde açıklar. Demba Ba skor olarak çok büyük işler yaptı Beşiktaş'ta. Fakat son maçlarda anormal bir form düşüklüğü oldu. Ba formda olsa Beşiktaş şampiyonluğa kavuşurdu. Yerine adı geçen isimler ise Demba Ba kalitesinde görünmüyor.

Atınç altyapının başarısı

Geçtiğimiz sezonu üçüncü bitiren Beşiktaşlı oyuncular transferde büyük rağbet görüyor. Atınç gibi genç bir isim de 5 milyon Euro'ya satıldı. Bunu neye bağlıyorsunuz?


Demek ki doğru transferler yapılmış. Ama benim için en büyük sürpriz üzerinde emeğim olan Atınç'a gelen 5 milyon Euro'luk resmi teklif. Ve Atınç bu fiyata satıldı. Bu, Beşiktaş ve Türk futbolu adına gurur verici bir durum. Beşiktaş altyapısından yetişen bir oyuncunun bu fiyatlara satılması bana Porto'yu anımsatıyor. Bu transferin gerçekleşmesi Beşiktaş altyapısının başarısıdır. Burada da çok emeği olan Sinan Vardar'ı umarım Beşiktaş camiası unutmaz.

G.Saray'ın politikası doğru

Transferde şu ana kadar sessiz kalan Galatasaray'ın politikasını nasıl yorumluyorsunuz? Sezonu çifte şampiyonlukla kapatmış olmanın rahatlığı olabilir mi?


Çok doğru buluyorum. Futbolcu almak için transfer yapılmamalı. Türk futbolu ekonomik krizin tam göbeğinde. Hamza hoca kılı kırk yararak transfer yapmak istiyor. Popüler yaklaşımlarla transfer yapılmamalı. Son derece doğru bir politika uyguluyor Galatasaray.

Fenerbahçe gençleşiyor

Takımın başına Pereira'yı getiren F.Bahçe transfer ettikleri ve yolları ayırdıklarıyla ses getiriyor. Sarı-lacivertlilerin bu radikal hamleleri hakkında ne düşünüyorsunuz?


Fenerbahçe, nokta transferler yapıyor. Tabii ki 32 yaş ortalaması olan bir takım vardı, süratle gençleştirmek istiyorlar. Bence doğru da yapıyorlar. Aziz Yıldırım sezon içinde maddi sıkıntılardan yakınıyordu ama F.Bahçe bu transferleri yapmaya mecburdu. Bazı futbolcuların yaşı finale dayanmıştı. Gençleştirme çalışmalarını başarılı buluyorum. Ama tabi umarım sonunda finansal olarak zor duruma düşmezler.

Trabzon durulmuyor

Trabzonspor'da TFF kongresi sonrası üst üste gelen istifalar nedeniyle İbrahim Hacıosmanoğlu kongre kararı aldı. Yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?


Trabzon'da denizler hiç durulmuyor. Futbol Federasyonu seçimlerinde de başkanın tercihini tasvip etmediler. Yıllardır sürdürdükleri bir dava var. Trabzonspor büyük ve gerekli bir camia. Ciddi ekonomik sıkıntıları var. TFF'den bir avans aldılar. Onu da doğru kullanmalılar. Türk takımlarının bütçeleri SOS veriyor. O yüzden bu paraların doğru kullanılması çok çok önemli.

TFF acı reçeteyi uygulamalı

İlk dönemini de düşününce Türkiye Futbol Federasyonu'na ikinci kez başkan seçilen Yıldırım Demirören ve yeni yönetiminden nasıl hamleler bekliyorsunuz?


Altyapıya destek verileceğini açıkladılar. En büyük problem kulüplerin ekonomik darboğazda olması. İnşallah bunları düzeltirler. Hüsnü Güreli'nin bu reformların başına getirilmesi çok önemli. Bunlar yapılmalı yoksa çok ciddi bir ekonomik çöküntü var. 4 sene acı reçeteyi uygulamalılar. Kulüplere acı biber yedirmeleri lazım. Bir daha seçilmeyi düşünmeyip acı reçete mutlaka uygulanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA