Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İyi oyun değil oyuncu kazandı!

Galatasaray, dün Arena'da ilk yarıya çok kötü başladı. Bu, Cesare Prandelli'nin yanlışıydı. Rakibine kendi saha avantajını hissettirmeyi başaramadı. İkinci yarıda ise İtalyan hocanın daha farklı bir düşünce ile sahaya çıkması ve Fenerbahçeli Alves'in anlamsız bir faul ile atılarak takımını 10 kişi bırakması Prandelli'nin işini kolaylaştırdı. Aslında Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen dün gece kötü oynamadı ama bazen maçlarda ne yaparsanız yapın sahadaki tek bir oyuncu sonucu belirler. Dün de öyle oldu. Bir anlamda iyi oyun değil, oyuncu kazandı. Wesley Sneijder sahneye çıktı ve attığı muhteşem iki golle takımına çok önemli bir galibiyet kazandırdı. Sneijder'in rakip ceza sahasına yaklaştığında ne kadar etkili olduğunu da bir kez daha görmüş olduk.
İkinci yarıda Fenerbahçe için en büyük sorun orta sahadaydı. Emre Belözoğlu'nun sakatlanıp çıkışı Fenerbahçe'nin oyun anlayışını ciddi şekilde etkiledi. Sadece savunma yapmaya döndüler. Ayrıca İsmail Kartal'ın Emenike-Hasan Ali değişikliği de mevcut skoru elde tutmak düşüncesi olduğunu gösterdi. Yani İsmail Kartal, o noktadan sonra maçı kazanmayı düşünmedi.
Tabi bir kez daha vurgulamak gerek; siz ne yaparsanız yapın bir yıldız oyuncu sahneye çıkıp muhteşem bir vuruşla bütün planlarınızı bozar. Sneijder de bunu yaptı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 4. yıldız mücadelesinin yaşandığı bu sezon için oynanan ilk derbide alınan bu galibiyetin anlamı büyük.

TELLES NEDEN KADRODA YOK?

Bir başka vurgulamak istediğim nokta da Bruma ve Telles'in dün tribünde olması. Maliyeti 18 milyon Euro'yu bulan bu iki isim 18'de yoktu.
Özellikle dün Galatasaray kadrosuna baktığımda Telles'in kadroya alınmamasına gerçekten hiçbir anlam veremedim.
Teknik direktör Cesare Prandelli'nin nasıl bir düşünce içinde olduğunu bilmiyorum ancak bu tercihini doğru bulmadığımı belirtmeliyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA