Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kusursuza yakın ilk yarı

Dün akşam her şeyin ötesinde çok özlediğimiz, harika bir tribün kalabalığı vardı.
Mükemmel bir stadyum, tıklım tıklım bir seyirci topluluğu. İşte özlenen ve istenen futbol tablosu.
Oyuna gelince; maç öncesi kafamızda kimin nasıl kazanacağı hakkında şöyle bir düşündüğümüzde anahtar faktörün kazanılan toplarda pasla çabuk çıkan (pas yapan değil) takımın fark yaratacağıydı.
Bunu çok net bir şekilde yapan da Beşiktaş oldu. İlk golde kalecinin kısa düşen topunu kazandı ve gol yaptı. Olcay, Papadopoulos'tan topu kaptı, skor 2-0 oldu. Maç da önemli ölçüde bitti.
Beşiktaş'ın ilk yarıdaki oyunu mükemmele yakındı. Veli, Demba Ba, Olcay ve özellikle ilk 45 dakikada Sosa, oyunun belirleyicisi oldu. Tabii maçın belki de en önemli notu da savunma anlamındaydı. Trabzonspor'a tek bir gol pozisyonu bile verilmedi. Evet bu maç haftanın en iyi oyununa adaydı ama böylesini bekleniyorduk.
Çünkü hücumda üretkenlik anlamında tek taraflı bir oyun oldu. Yani hep Beşiktaş vardı. Üç gol buldu, daha fazlasını da yapabilirdi. Bireysel performanslara baktığımızda ise Beşiktaş adına ortaya şu tablo çıktı: Veli ve Atiba'nın orta sahada Trabzon'u karşılayışları, Sosa'nın kazanılan her topta bütün oyuna şekil vermesi, Olcay'ın yakaladığı 11 şansını büyük bir özgüvenle oynayarak çok iyi değerlendirmesi ... Ve tabii ki, Demba Ba'nın bitiriciliği. Savunma dörtlüsünün ise bir bütün halinde kusursuza yakın oynaması.
Trabzonspor'un penceresinden baktığımızda ise Mehmet Ekici'nin yükselen performansı ile dün akşam gelen oyun şımarıklığını, Yusuf ve Sefa'nın hücumda hiç var olamayışlarını, Özer'in sadece koşan ama üretemeyen orta saha performansını gördük. Bunlar, Trabzonspor'un ortaya koyduğu fotoğrafın en önemli figürleriydi.
Yani dün akşam Trabzonspor için hiç olmadı. 3-0'lık skor Beşiktaş adına ise liderliğe git gide daha fazla alıştığını gösteriyordu.

En yüksek not 8 Sosa

En düşük not 3 M.Ekici

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA