Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Gerektiğinde, zamanında; Cenk Tosun!

Hücum organizasyonunda Demba Ba, Veli ve Atiba'nın sakatlığına rağmen Beşiktaş ikinci yarıda müthiş oyun sergiledi. Bu oyunu nasıl budunuz?
Hakikatten, Beşiktaş için dün çok önemli eksiklikler vardı. Demba Ba, Veli, Atiba gibi isimler hücum için büyük isimler. Ama Necip'i savunmanın önünde bırakıp, Sosa-Kerim-Gökhan-Olcay dörtlüsü ve en önde Cenk Tosun ile başlangıçta istenilen oyunu sahaya yansıtamasa da özellikle ilk 30 dakikada sonra dengelenen bir Beşiktaş oyunu vardı. Beşiktaş'ın avantajı bu kadar kenarda kalmasına rağmen dün ortaya koyduğu oyun iştahı ve futbol aşkıydı. Bu çok önemliydi. Dün topa sahip olan değil ama kazandığı toplarla tehlikeli çıkan bir Beşiktaş izledik.

Cenk Tosun, kupada Sarıyer'e 2, ligde Trabzon'a ve dün de Tottenham'a 1 gol attı. Cenk'i nasıl buldunuz?
Tabii ki Demba Ba, Beşiktaş'ın biricin santrforu ama kenardan gelen oyuncuların oyuna bakış açıları çok önemlidir. Cenk Tosun'da buna çok önemli bir örnek. Belki Cenk, Beşiktaş'ın banko 11 oyuncusu olamayacak ama fırsatı bulduğunda, zamanı geldiğinde işini iyi yapması, Beşiktaş'ın 'Neden böyle kadro yapısı var?' sorusunun cevabıdır... Bence Cenk, kendi misyonunda gerekeni yapmıştır.

Üç kulvarda da lider olarak yoluna devam eden Beşiktaş'ın takviyeye ihtiyacı var mı?
Beşiktaş'ın nerede duracağı çok önemli. Bunu özellikle lig performansı için söylüyorum. Eğer kadro genişliği olarak bakarsanız 2 tane net oyuncu alabileceğini düşüncesindeyim. Bunlardan biri sağbek. Diğeri ise orta saha olabilir. Beşiktaş'ın dün diğer önemli işi ise, 3 as oyuncusu yokken Tottenham'nı iyi bir oyunla yenebilmesidir. Bu, takımın gücünü değil, oyunun gücünü anlatır. Bu özellik, hedefe giden yolda çok ama çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA