Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Artık sıfır noktasındayız!

Robben'in yokluğu Hollanda adına büyük eksiklik. Ama Arda Turan'ın olmayışı da bizim için büyük kayıp. Kaybetmemiz halinde bu farkın kapanması imkansıza yakın oluyor. Yani bu akşamki maç 2016 finalleri hayalimiz için tamam mı devam mı maçı... Artık sıfır noktasındayız

Milli Takımımız Euro 2016 yolunda Hollanda ile belki de en kritik maçına çıkıyor. Kazansak bile play-off garanti değil. Milli Takım bu maçta 3 puan için nasıl bir strateji uygulamalı?
Hollanda maçını kazansak da play-off'a kalacağımız garanti değil. Ama ya kaybedersek! Bir de o yönden bakmak lazım. Grup maçları öncesinde hiç kimse Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'nın ilk iki sırayı paylaşacağını ve Hollanda ile Türkiye'nin üçüncülük için çekişeceğini düşünemezdi. 4 maç sonrasında grupta tahmin edilemez bir dağılım var. Bizim için çok daha zor oldu. Olası bir mağlubiyette Hollanda ile aramızdaki puan farkı 5'e çıkacak. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'nın oynayacağı maçlar da büyük önem taşıyor. Kaybetmemiz halinde bu farkın kapanması futbol gerçekleriyle baktığımızda imkansıza yakın oluyor. Yani bu akşam Hollanda ile yapacağımız maç 2016 finalleri hayalimiz için tamam mı devam mı karşılaşması olacak. Ve böylesi bir dönemece çok zor bir maçla yakalanıyoruz, deplasmanda Hollanda ile oynuyoruz.

Milli Takım'a çağrılan Hakan Çalhanoğlu'nun yanı sıra Mehmet Ekici de çok formda. Sizce hangi isim tercih edilmeli?
Şu günkü kadroya bakınca çok zengin bir orta sahamız olduğunu görüyoruz. Ama bunların hepsinin bir arada oynama şansı yok. Dörtlü savunma düşünüp önüne Mehmet Topal'ı koyduğunuzda ve yanına Emre Belözoğlu'nu yerleştirdiğinizde (Emre bence oynayacaktır) bu isimlere iki kişilik yer kalıyor. Ben Fatih Terim'in Mehmet Ekici ile Hakan Çalhanoğlu'nu bir arada kullanacağını düşünmüyorum. Selçuk İnan deneyimi ile onların önüne geçecektir.

ORTAK SİLAH: DURAN TOPLAR
Hollanda'nın gücü belli… Onlar için de çok kritik bir karşılaşma. Rakibi durdurup Mehmet Ekici, Selçuk İnan ve Caner gibi isimlerle oyunu duran toplar üzerine kurmak üç puanı getirebilir mi?
Henüz ilk 11 üzerinden yorum yapamıyoruz ama şu anki kadroda duran topları çok etkili kullanan oyuncularımız var. Gerek Milli Takım'da gerekse kulüp takımlarında genellikle bunun tam tersini yaşarız. Duran toplarda zaafları olan bir takım görüntüsü veririz. O zaafımız hala var ama bizim de duran topları kullanma ve servis etme yönümüz kuvvetli.

TERİM SAVUNMA OY-NAT-MAZ
Hollanda savunma yapan rakiplere karşı hep zorlandı. Bunu düşününce Türkiye savunma mı yapmalı?
Hollanda'nın olası bir oyun üstünlüğü kabul edilebilir ancak oyun anlayışınızı tamamen bunun üzerine kuramazsınız. Tabii ki milliler de bunu uygulayacaktır ama tanıdığım kadarıyla Fatih Terim kazanmak için savunma anlayışıyla oynamaz. Fatih Terim'in kafasındaki plan ve stratejisi oyunu ele alarak kazanmaktır savunarak değil. Büyük takımlar kapanan takımlar karşısında zorlanabilir ancak Milli Takım tamamen bu stratejiyle sahaya çıkmayacaktır.

ARJEN ROBBEN'İN YOKLUĞU AVANTAJ
Hollanda'nın kadrosunda Robben ve Van Persie yok. Bu önemli isimlerin yokluğu bizim için avantaj olur mu?
Bakınca Hollanda'nın bugünkü kadrosu çok seçenekli değil. Robin Van Persie ve özellikle Arjen Robben'in olmayışı Hollanda adına büyük kayıp. Hollanda'da 3- 4 tane Robben yok. Onlar adına büyük bir eksiklik bizim içinse avantaj. Ama Arda Turan'ın olmayışı da bizim için büyük bir eksiklik. Şöyle bir hayal ettiğimde, solda Arda Turan sağda Gökhan Töre diye düşününce gerçekten çok önemli hücum silahları. Ama cezalı olan Arda Turan'ı kullanamayacak olmamız nedeniyle bir ayağımız kısa kalıyor. Keşke Arda oynasaydı. Sağda Gökhan Töre'nin oynayacağına kesin gözüyle bakıyorum. Arda ve Gökhan bir arada olsa daha büyük şeyleri hayal edebilirdik. Burak Yılmaz'ın nasıl ve ne kadar hazır olduğu hücum gücümüz için belirleyici olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA