Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Gomez büyük isim, büyük risk

Beşiktaş, Mario Gomez transferini resmi olarak da sonuçlandırmak üzere… Sizce Demba Ba'nın boşluğu doldu mu?
İsim olarak bakarsak Mario Gomez daha da iyi bir santrfor ama tabii daha önce ne yaptığı değil, esas önemli olan ne yapacağı... O anlamda son 2 senesine baktığımızda devamlılığı olmayan, sakatlanan bir oyuncu profili çizdi… Bugün ne yapar diye bakınca kafada soru işaretleri oluşuyor. Ciddi bir maliyete de katlanmak durumundasınız. Futbol hayatındaki finali iyi yapma düşüncesindeyse mutlaka faydası olur. Bayern Münih ve Almanya'daki gibi oynarsa başka, Fiorentina'daki formunu sürdürürse bambaşka bir oyuncu. Beşiktaş önemli bir riske girdi.

KALECİDE TEK YETKİLİ GÜNEŞ'TİR
Peki Tolga Zengin ile Cenk Gönen kale için yeterli mi Beşiktaş'ta?
Beşiktaş'ın öyle bir teknik direktörü var ki adı Şenol Güneş. Milli Takım ve Trabzonspor'un efsanesi kalecisi olan Şenol Hoca… Her konuda fikir veriyoruz ama teknik adam kariyerine, kalecilik geçmişine bakarsak bu konuda Şenol Güneş'e güvenmek gerek. Elimde olsa kaleci konusunda Şenol Hoca'yı tek yetkili yapardım...

MALİ DURUM İYİ ANLATILMALI
Galatasaray sizce eldeki oyuncularına güvenerek doğru mu yapıyor, kadro kalitesi yeterli mi?
Galatasaray transferi, 'kadrom yeterli' değil diye yapmıyor, bütçem yetersiz diye yapmıyor. Galatasaray'ın esasen transfer politikası bundan kaynaklı… Podolski önemli bir artı ama mali kriterleri göz önüne aldığımızda bunu kamuoyuna çok iyi anlatarak bence de en az 2 yıl bu çizgide yürütmeli. Transferi belki yetersiz ama takım oyununu yeterli kılmak zorunda Galatasaray. Taraftar da bakış açısını mali durumu bilerek şekillendirmeli. Günümüzde UEFA'nın mali kriterleri uyguladığını da görmek durumundayız, buna mecbursunuz.

SHAKHTAR'I ELEMEK ZOR
Transferlerle yenilenen Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Fenerbahçe'den bahsedersek önemli isimlerden konuştuk yaz boyunca. Transfer meselenin bir ayağıdır, diğer ayağı ise bu oyuncuların nasıl bir uyumla nasıl bir takım oluşturacağıdır. Bu süreç ne kadar kısa sürerse Fenerbahçe o kadar başarılı olur. Shakhtar eşleşmesindeki ikinci ayağın çok zor geçeceğine inanıyorum çünkü olmuş ve oturmuş bir rakip, uyum sürecinde bir Fenerbahçe var. Sırf bu detay bile ülkesinde oynayacağı maç öncesinde Shakhtar Donetsk'i avantajlı kılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA