Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Gomez oynamalıdır!

Beşiktaş öne geçebilecekken, 10 kişi kalınca her şey değişti. Trabzon'un da fazla oynamanın etkisiyle oyuna bakışı farklı oldu.

Mersin İY maçı sonrasında Beşiktaş'ın futbolunu nasıl buldunuz? Tabi çok görkemli bir skor ile deplasmanda kazandı Beşiktaş ama bu sadece bir maçtı. Bunu çok farklı düşünenler, sezon sonunu bu maçla görecek kadar galibiyeti abarttılar. Elbette iyi başlangıçtı, tabii ki Beşiktaş'ın oyunu hakkında fikirler verdi ama bütün ligi değil, ikinci maçta dahi her şeyin çok farklı olabileceğini gördük. Yine aynı mantıkla, bu Trabzon mağlubiyetinde de bütün bir sezona kötümser şekilde bakmamak lazım.
Her ikisi de Beşiktaş için çok farklı iki maçtı.
İki maçta yenilen 4 gol var.
Beşiktaş'ta defans hattında sorunlar mı var?
Geçen sene Bursaspor'da Şenol hocanın oynuna bakarsak, bu sezon da oyun yapısı hücumda pozisyon zenginliği üzerine kurulu. Bu oyunun getirisi böyleyken, zaman zaman savunmada daha çok zafiyet olabiliyor.
Bugün de 2 gol yediğini düşünürsek iki haftada 4 gol, Beşiktaş'ta savunma için acabaları arttırıyor.
Bu oyunun, bütününde getirisini ve götürüsünü görmek için biraz daha beklemek lazım.
Quaresma'nın kırmızısı oyunu nasıl etkiledi?
Tabii ki 10 kişi kalması oyunun akışını değiştirdi. Oyunun seyrine bakıldığında 1-1'i yakalayan Beşiktaş öne geçebilecekken, 10 kişi kalınca her şey değişti. Trabzonspor da 1 kişi fazla oynamanın etkisiyle oyuna bakışı çok daha farklı oldu. Bazen bir oyuncu bir takım için çok oyuncudur, tıpkı Mbia'nın Trabzonspor'da olduğu gibi. Futbolu nerede oynarsa oynasın tutkulu oynaması iki haftada bunu gösterdi. Beşiktaş'ta bireysel performanslara baktığımızda Gökhan Töre'nin halen daha sezona başlayamadığını, Mersin İdman Yurdu karşılaşmasının mükemmel performanslar sergileyen Oğuzhan'ın kesin inişler çıkışlar yaşayabileceğini, Olcay Şahan'ın da etkisiz kaldığında üretkenliğinin azalacağını gördük.
Son nokta da Cenk Tosun için koyalım: Gomez kenarda otururken, Cenk'in her maçı değil, her pozisyonu gole çevirmesi lazım. Yani Cenk'in işinin zor olduğunu, bu takımın santrforunun Gomez olacağını söylesek herhalde yanlış olmayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA