Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Birer devre

1- Fenerbahçe'nin derbi taktiğini ve oyununu nasıl değerlendiriyorsunuz?
İki ayrı devre olarak bakmak bazım. İlk yarıya baktığımızda kendi sahasında oynadığını hissettiren, en azından hissettirmeye, önde basmaya çalışan ve topa sahip olmakla pasla ilgilenmeden öne doğru gitme isteğinde olan bir Fenerbahçe izledim. Ki iç saha olarak bana göre doğru bir stratejiydi. Zaman zaman etkili oldular, 3-4 pozisyon buldular ve Diego ile öne de geçtiler. İkinci yarı dönüp baktığımızda 1-0'a, yani skora göre oynayan bir Fenerbahçe vardı. Yedikleri gole kadar da hücum etkinlikleri çabuk çıkışa ve kontratağa dayalıydı. Bu da onların ilk yarıda kalelerinde görmedikleri atakları yemelerine ve Galatasaray'a pozisyon vermelerine sebep oldu.
Yani özetle değerlendirirsek; bana göre ilk yarı doğru, ikinci yarı da belki de mecbur kalıştan dolayı sahaya iyi yansımayan bir oyunu vardı Fenerbahçe'nin.
2- Galatasaray'ın derbi taktiğini ve oyununu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Galatasaray'ı da aynı şekilde değerlendirmeliyiz. "Evet, ben Kadıköy'de oynuyorum. Öne gitmek değil ama topun bende kalması avantajım olur" diye düşündü. Galatasaray belki topa daha çok sahip oldu ama bunu önde hücum organizasyonu üretmek, etkili olmak için değil sadece topu tutmak için kullandı. O yüzden ilk yarı tek bir pozisyon bile üretemedi ve golü yedi Galatasaray.
İkinci yarı tıpkı Fenerbahçe gibi Galatasaray'da da 1-0'a göre bir oyun anlayışı vardı. Daha çok ve daha çabuk öne çıkmak, artık pozisyon bulmak isteyen bir Galatasaray vardı. Ve bir duran top organizasyonu ile Kadıköy'de 1-1'i buldu. Biraz oyuncu performansına bakarsak; bence ikinci yarı solbek işini iyi kotaran, golde bırakın kafayı vurmasını orda bulunması bile enteresan olan Olcay, organizasyonda Selçuk, Bilal ve Sneijder'in istekli oyunu ikinci yarı Galatasaray'ın artıları idi. Özellikle Podolski, Umut ve yerine giren Burak'ın ise kötüye yakın bir derbi performansları vardı.
3- Fenerbahçe'nin golünden önce Van Persie ofsayt...Hakem yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hakem adına zor bir maçtı, kartlar biraz geç kaldı. Tabii ki en çok tartışılan Fenerbahçe'nin golüydü. Benim ofsayt anlayışıma göre, yani topa giden oyuncu ofsayttır. Ama kural ne der başka...Hakemler de bunu çok tartışıyordur herhalde. Ve bence bu yeni kuralın, eskisiyle değişmesi gerektiğini de söylemeliyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA