Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sadece puan kaybı değil!

Dün akşamın en büyük özelliği bir Rıza Çalımbay takımını ortaya koyduğu tipik bir mücadele karakterli bir maç olmasıydı... Herkes birbirine yakın, temaslı ve maçın hikayesini belirleyen bana göre Rıza Çalımbay, yani Kasımpaşa'nın oynadığı oyundu... Doksan dakikanın her bölümünde bu oyun karakterini gördük. Beşiktaş buna karşı ne yaptı diye baktığımızda ise evet onlar da koştu, mücadele etti. Ancak kalitelerini, becerilerini ortaya koymakta zorlandı. Yani yapması gereken bu maçı mücadele maçından çıkarıp beceri ve kaliteli oyuna çevirmeleri gerekiyordu. Beşiktaş maalesef bunu başaramadı.
Şenol Hoca'nın 11'ine baktığımızda; Antalya'ya beş gol atan kadrosuyla oyuna başladı. Kazanan kadroyla devam kararı zaman zaman doğru olurken bazen de kazanan değil kendi doğrunuzu oynamanız gerekebilir. Sanki dünkü oyunda Gökhan ve Sosa ile başlansa farklı bir maça dönüşebilirdi diye düşünüyorum... Bireysel performanslara bakarsak savunmadaki Beck'in sıradanlığı, Rhodolfo ile Miloseviç'in pozisyonlarda hamle anlamında eksikliğini, Atiba'nın her zamanki çalışkanlığını, Necip'in ise orta sahada fark yaratamamasını gördük. Yine Olcay'ın arayışı, Mario Gomez'in bitiriciliği vardı. Quaresma'nın bir hafta oynayıp bir hafta pas geçmesi (bu maçta da pas geçti) süreklilik ve devamlılık sağlayamamasına neden oluyor.
Biraz Kasımpaşa'nın penceresinden bakarsak her istediklerini yaptılar gibi... İkili mücadeleye ve temaslı oyuna getirdiler ve skor da üretebildiler.. İstedikleri şey de buydu... Tabii ki lig yolunda böyle puan kayıpları olacaktır. Ancak puan kaybının yanında oyundaki performans kaybının da olduğunu söylemek gerekir.. Son dakikada kazanılan penaltıya gelince; sağdan baktım, soldan baktım ama bana hiç penaltı gibi gelmedi açıkçası...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA