Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sahne Sosa'nın

1- Beşiktaş dün gece neleri yaptı, neleri yapamadı? Dün akşam oyun başlangıcı benim hiç öngörmediğim şekilde oldu. Ben oyunu ele almak isteyen, önde oynama düşüncesi ağır basan bir Osmanlıspor anlayışı beklemiyordum. Peki Beşiktaş buna karşı ne yaptı diye düşünürsek... İlk yarıda oyuna ortak olma anlamında Beşiktaş'ı ancak 1-0 geriye düştükten sonra gördük. 1-1'e kadar 15 dakikalık bu bölüm dışında oyunun zaman zaman dengede zaman zaman Osmanlıspor lehine gittiğini izledik. Bunda zemini de iklim şartlarını da işin içine katabilirsiniz. Ama dünkü galibiyette Beşiktaş açısından tek faktör Sosa'ydı. Attığı ilk golde müthiş bir vuruş ustalığı vardı. Galibiyeti getiren ikinci golündeki hareketleri ise bana bir zamanların usta basketbolcusu Naumoski'yi hatırlattı.

2- Kaleci transferinin artık kesinleştiği bugünlerde Tolga'nın 11'e dönmesi normal miydi?
Evet, Galatasaray maçında oynamayan Tolga'nın bundan sonra kolay kolay şans bulamayacağını düşünüyordum ama Şenol Güneş bana göre doğru yaptı ve böyle bir zamanda Tolga'ya güvenini bir kez daha gösterdi. Ama maalesef yenilen ilk golde Tolga'nın öne çıkışı yine bir kaleci hatası olarak dün akşama yazıldı. Artık şu bir gerçek ki, ara transferde ancak bir oyuncu alabilirsiniz diye şart koysalar Beşiktaş'a, bu yine de kaleci olacaktır diye düşünüyorum.

3- Şenol Güneş'in oyuncu değişikliklerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben bırakın oyun içinde hiç kullanmayacağını düşünmeyi, ilk 11 tercihinin bile Gökhan Töre'den yana olacağını düşünüyordum Güneş'in son Galatasaray maçından sonra. Ama üç değişiklik yapan Beşiktaş'ta hala Gökhan'ın kenarda kalması, yani hamle olarak üç seçenekten hiç birinin olmaması bunun sadece teknik bir karar değil daha farklı sebeplerinin olduğunu düşündürdü bana. Bence Gökhan Töre'nin futbol karakterinin ancak oyununu oynayarak yukarı çıkacağını, oynamayarak da çizgisinin çok altına inebileceğini düşünüyorum. Çünkü bu ligde Gökhan Töre'ye maç çözmek için çok ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim.
Kısaca dün akşamki galibiyetin tek bir özeti vardı: O da Sosa idi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA