Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Emin adımlarla...

İkinci yarıda Süper Lig'e başlayamaması, kupa maçının tek maç olması ve bu turdaki tek karşılaşmanın hafta sonunda yapılması nedeniyle Beşiktaş, Bucaspor karşısına ideal 11'i ile çıktı... Oyunun geneline baktığımızda bütün futbolculardaki oynama iştahı ve coşkusu, Beşiktaş'ı maçın tüm bölümünde bir an olsun bile maçtan koparmadı. Yani oyunun bütün hakimiyeti ve bütün kontrolü 90 dakika siyah-beyazlılardaydı. Bana göre çok kolay bir galibiyet oldu. Bucaspor kendi sahasında oynuyordu ama Beşiktaş deplasman dezavantajını hiç hissettirmedi.
Belki golleri ikinci yarıda buldu ama ilk yarıda da pozisyonları bulan ve rakibine pozisyon vermeyen bir Beşiktaş izledik... Zaman zaman hata yapsa da Gökhan Töre'nin ve uzun süredir sahaya çıkmayan Mario Gomez'in oynama isteği, Olcay'ın her zamanki çalışkanlığı ve iştahı, Oğuzhan'ın zaman zaman kaliteli işleri, Beşiktaş'ın kazanmasındaki en önemli faktörlerdi. Bazen kupa maçlarını izlerken lig ve seviye farkını hissetmiyordunuz ama Buca-Beşiktaş maçında sıklet farkı çok net hissedildi.
Biraz da yeni transferlerin olduğu mevkilerden bahsedersek; Tolga'nın ikinci yarıda yaptığı güzel kurtarışlar, kalede ortaya çıkan rekabet nedeniyle tecrübeli file bekçisini bir seviye ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Defansta yapılan iki transferle birlikte ise Beşiktaş'ın bu bölgesi herhalde hiç bu kadar zengin olmamıştı... Kısacası Beşiktaş için çeyrek final çok kolay ve çok rahat geldi... Hedef çifte kupaysa Beşiktaş şimdilik iki kulvarda da emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA