Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Şenol Hoca geç kaldı!

Beşiktaş bir puan mı kazandı iki puan mı kaybetti?
Maçı oynanmadan düşünürsek, tabii ki Beşiktaş'ın iki puan kaybettiğini söyleyebiliriz. Ama oyunun akışını göz önüne getirdiğimizde de gerçekten 1 puan kazandı Beşiktaş. Hem skor 2-0'a geldikten sonra hem de 45-70. dakikalar arası etkisiz bir Beşiktaş vardı. Ama her zaman söylüyorum futbolda golün büyüsü vardır. Cenk'in golüyle maç 2-1'e gelince, yani Beşiktaş'ın ilk golünden sonra bambaşka bir son da izleyebilirdik.
Skor 3-2 Beşiktaş lehine bile olabilirdi. Ama bir futbol maçı öncesinde değil maç akışı ile değerlendirileceğine göre; 'Beşiktaş buradan 1 puan kazandı' diyebiliriz.

Yenilen gollerde stoperlerin kusuru var mıydı?
İki golü direkt buna bağlamak, savunma zaafı bundan dolayıydı demek çok da doğru değil. Ama ideal bir savunma organizasyonunun olduğunu söyleyemeyiz Beşiktaş için. Özellikle ilk gole baktığımızda. Cebinde sarı kartı olan Alexis'in müdahaleden geri duruşu, artı Necip'in koşu yapan Visca'ya yetişemeyişiyle merkezden kaynaklanan gol geldi diyebiliriz.

Cenk ve Quaresma geri dönüşte başrolü oynadı. Şenol Güneş oyuncu değişikliklerinde geç kaldı mı?
Bana göre Olcay-Quaresma değişikliğinde geç kalındı. İdeali devre arasıydı. Ama oyunu ve buna bağlı olarak da skoru değiştiren en önemli etken Quaresma'nın performansıydı. Portekizli ilk 11'de başladığında bu çizgiye gelemiyor ama yedek soyunup, sonda girdiğinde çok etkili olabiliyor. Quaresma'nın en iyi birkaç maçından biridir diyebilirim dün akşamki oyununa. Tabii ki Cenk'in de skoru yakalaması, "Kenarda hep hazır bir santrforum daha var" cümlesini kurdurabilir Şenol hocaya. Sonuçta gördük ki Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki yarışa maç maç bakmamak lazım. "Fenerbahçe Antalya'dan 4 yedi, Beşiktaş Gaziantep'e 4 attı. Beşiktaş daha iyi, şampiyon olur" demek yanlış. Her maçın ayrı bir karakteri, ayrı bir hikayesi olduğunu bir kez daha gördük. Ben bu yarışın sezon sonuna kadar süreceğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA