Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kolay maç yok

Evet dün akşam Beşiktaş kazandı, üç puan aldı ama zor olduğunu da söylemek gerekir

Karadeniz'den iki galibiyetle dönen Beşiktaş, Antalya'yı da yendi.
Şampiyonluk göründü diyebilir miyiz?

Tabi ki diyemeyiz... Daha geride 8 hafta var ki özellikle bu maça bakarak daha da net söyleyebiliriz. Çünkü çok emin olduğunuz ve garanti gördüğünüz üç puanın hiç de kolay gelmediğini dün akşam gördük. Daha doğrusu Antalya gösterdi. Şampiyonluk yarışında kalan maçlar da her türlü bu tip oyunlara açıktır. Evet dün akşam Beşiktaş kazandı, üç puanı aldı ama çok zor olduğunu da söylemek gerekir.
Beşiktaş bilinen futbolundan uzak da oynasa kazandı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Öncelikle Antalyaspor'un performansına bağlamak lazım çünkü öndeki baskıyı kırarak çok rahat çıktılar ve oyuna hep ortak oldular. Bunu söylemek lazım. Beşiktaş'ın alışılagelmiş pozisyon üretkenliğini kıran bir Antalyaspor vardı. Her bölümde her anında maça ortaktılar. Yani Beşiktaş'ın yapamadıklarından çok rakibin yaptıklarından bahsetmemiz lazım. Ben açıkçası dün akşam Antalyaspor'u beğendiğimi söyleyebilirim... Çok mu pozisyona girdiler? Hayır. Çok mu pozisyon verdiler? Ona da hayır. Ama topa sahip olmada oyuna hakim olmada hep Beşiktaş ile kafa kafaya idiler.
Güneş'in Necip'i ilk 11'e koyması doğru bir tercih miydi?
Tabii ki enteresan bir tercihti. Tabi bunun iki sebebi var. Biri Trabzon deplasmanında Necip'in peformansını beğenmesi. İkincisi öyle veya böyle Delgado için Güneş'in kafasında soru işaretleri olması. Bence 11'de oynatmasının sebepleri buydu Güneş'in. Yine de beklenen bir tercih değildi.
Fenerbahçe şimdi 4 puan geride... Bu galibiyet derbiye etki eder mi?
Kalan haftalarda önce oynayıp, kazanan her takım rakibi üzerinde baskı oluşturacaktır. Çünkü "Zor da olsa ben 3 puanımı aldım.
Bakalım sen ne yapacaksın"
bakışı hep baskı yaratacaktır Fenerbahçe üzerinde. Derbiye bakarsak, performans olarak Fenerbahçe önde görünüyor ama bu tip derbilerde bugünden çok tarihsel kapışmalar oluyor. O yüzden F.Bahçe'nin işi hiç de kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA