Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

G.Saray’ın oyunu vasat bile değil!

Galatasaray performansıyla adeta dibe vurdu. Bu sezon için sarı-kırmızılı takımın durumunu nasıl değerlendiriyoruz?
G.Saray'ın performansına vasat bile diyemezsiniz. Hakikaten dibe vurdular. Artık ligi dördüncü bitirmeleri bile çok zor. Futbolda kazanmak nasıl bir alışkanlıksa, kaybetmek de alışkanlık haline gelebilir. Galatasaray takımı şu anda böyle bir psikoloji içinde. Uzun yıllardır Galatasaray'ı bu halde görmemiştik. Artık bu sezon için hedefleri Türkiye Kupası olmalıdır. Şayet kupanın da elden gitmesi halinde Avrupa cezası daha ileri tarihe sarkar. Bu da Galatasaray için çok kötü olur. Takımın duruma bakınca kalan haflarda Galatasaray ayağa kalkar, toparlanır demek mümkün değil. Bundan sonrası için yapılması gereken, gelecek sezon için doğru sportif kararların alınmasıdır. Bunda en başta da teknik direktör seçimi geliyor. Yönetim kısıtlı bir bütçe ile doğru adımlar atarak takımı gelecek sezona hazırlamalı.

Geçen sezonun şampiyonu G.Saray sizce nerelerde yanlış yaptı?
Tek bir yanlış söylemek mümkün değil. Galatasaray geçen senenin şampiyonu belki ama şampiyon bir kadrosu yoktu. Sadece o sene için şampiyon olan bir kadrosu vardı. Yönetim, yeterliyim zannetti. En büyük hata buradaydı. İkinci hata ise Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasıydı. Geçen seneki o değişim nasıl takımı şampiyon yaptıysa, bu sene de tam tersi olumsuz bir hava yaratıp dibe vurmasına neden oldu. G.Saray'ın iki yıllık tablosuna baktığımızda da en büyük yanlışın transferlerde yapıldığını da net şekilde görüyoruz. Çok büyük yanlış transferler Galatasaray'ın istediği ideal kadroyu oluşturmasına engel oldu.

Galatasaray yönetiminin bu enkazdaki rolü ve etkisi ne kadar?
Geriye dönüp baktığımda Galatasaray yönetimi nerede doğru yaptı, bulmak çok zor... Belki "Mali sıkıntılarla boğuşuyoruz, zorlukların üstesinden geliyoruz" diyorlar ama ben bu yönetimin sportif hiçbir doğrusunu görmedim.

Torku Konya, Aykut Kocaman yönetiminde büyük bir başarıya imza attı? Bu sezonu nasıl bir noktada bitirmesini bekliyorsunuz?
Ligde büyük bir sürpriz olmazsa üçüncülüğün en büyük adayı torku Konyaspor. Aykut Hoca'nın sıkı sıkı sarıldığı dengeli oyun yapısıyla büyük başarıya ulaştılar. Konyaspor gelecek sezonlarda bu başarıyı bir daha yaşayacak mı bilemem ama bu sezon takımın bulunduğu durum büyük bir Aykut Kocaman başarısıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA