Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sahada olmayı çok isterdim

Ligde kalan son 6 maçta Beşiktaş’ın bir şekilde bu savunma zaaflarına çözüm bulması şart.

Beşiktaş'ın eski bir efsanesi olarak müthiş bir atmosferde oynanan yeni stadın ilk maçında neler hissettiniz?
Maçın yorumuna başlarken stada övgüler yağdırmadan olmaz. Gerçekten görkemli bir stadyum, muhteşem bir futbol atmosferi... Yalnız o kadar güzel bir zemin var ki her iki takım için de futbol oynama keyfi üst düzeydeydi dün akşam. Benim hissettiklerime gelince de yıllar sonra ilk defa tekrar futbolcu olmak istedim...
Maçın genelinde Beşiktaş'ın oyununu nasıl değerlendiriyorsunuz?
İlk 60-65 dakikalık bölüm Beşiktaş'ın istediği gibi oynandı. Kartal'ın oyun kurgusundaki iki etkili isim Oğuzhan ve özellikle Sosa'nın performansı bu işin anahtarıydı. Finalleri ise Gomez yaptı. Fakat oyun 3-1'e geldikten sonra tribünün ve o temponun havasına girmeyi anlayabiliyorum ama özellikle böyle maçlarda skoru koruma altına alıp oyunu tutmanız gerekir. Beşiktaş'ın bu bölümde yaptığı veya yapamadığı şey buydu... Hatalarla gelen ikinci gol Beşiktaş'ı mecburen savunan bir takım kimliğine bürünürdü.
Son 10 dakika Şenol Güneş'in iki bekini birden değiştirmesini nasıl yorumluyorsunuz?
Maça başlarken yine değişken bir savunma vardı. Sağ bekte Serdar, solda İsmail, stoper olarak ise Delgado tercih edildi. Benim hep söylediğim bir şey vardır savunma kurgusuyla özellikle oyunun son bölümlerinde oynanmaz. Ne var ki maç boyu Serdar ve İsmail çok aksadı. Şenol hoca bu değişliklerde mecbur kaldı ve işin doğrusu da buydu.
Beşiktaş bu galibiyetle şampiyonluk yarışında avantajlı duruma geçti diyebilir miyiz?
Fenerbahçe'nin Konya'dan puansız döndüğü haftada 3-2'lik sonuç Beşiktaş için önemlidir. Bu kritik haftada bir maç fazlasıyla farkı 6 puana çıkarmak hem Beşiktaş'ı rahatlattı hem de önümüzdeki haftalardaki oyunda sakin kalabilmek açısından önemli bir güven oluşturdu. Ama kalan son 6 maçta Beşiktaş'ın bir şekilde bu savunma zaaflarına çözüm bulması şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA