Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Şampiyonluk temposu

Beşiktaş, ilk yarı geldiği her pozisyonu gol yaptı. Çok net bir oyun ve skor üstünlüğü sağladı. Burada Kayseri’nin etkisizliğinden söz etmeliyiz

Savunmayı değiştiren Şenol Güneş'in tercihleri defansa ilaç oldu diyebilir miyiz?
Şenol Hoca defansif kurgu açısından arayışa devam ediyor. Bu da Beşiktaş'ın sorunudur tabii ki. Dün akşam Tosic'le oynamayı tercih etti. Bir sorun oldu mu? Kesinlikle olmadı ama bu doğru kurgudan mı yoksa Kayseri'nin yetersizliğinden mi kaynaklandı... Bana sorarsanız Kayserispor karşısında kimle oynarsanız bu işi hallederdi. Şenol Hoca, savunmaya çözüm buldu demek mümkün değil. Zaten çözüm dediğiniz şey oturmuş bir Beşiktaş savunmasıyla olmalı.. Güneş, kalan son üç maçı halledecek bir performansı arıyor defansta. Ama sol ayaklı stoper kullanarak az da olsa savunma dengesinin sağlandığını söyleyebiliriz.
Beşiktaş son haftaların en rahat galibiyetlerinden birini aldı... Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?
Geçen hafta kaybedilen 2 puan dünkü oyundaki başlangıc temposunun sebebiydi. Beşiktaş, ilk yarı geldiği her pozisyonu gol yaptı. Çok net bir oyun ve skor üstünlüğü sağladı. Tabii burada Beşiktaş'ın gücünü ve oyununu anlatırken Kayserispor'un da etkisizliğinden söz etmemiz gerekiyor. Bir kere olsun ne pozisyon bulabildi ne de oyunun herhangi bir bölümünde tehditkar olabildi. Yani Beşiktaş'ın son final yarışında arayıp da bulamayacağı bir rakipti Kayserispor...
Size göre dünkü maçta göze batan oyuncular hangileriydi?
Dün akşam maçı statta izleme şansım oldu. Bir kere daha Atiba'nın performansına gerçekten hayran kaldım. Bu kadar az top kaybıyla bu kadar çok top kazanmak hakikaten çok önemli bir meziyet. Evet Oğuzhan gol attı, evet Sosa üretti ama Atiba bütün bu üretkenliği yaratan adamdı.
Beşiktaş haftaya G.Saray'a konuk olacak. Bu derbiden sonra şampiyonluk düğümü çözülür mü?
Yarışın son haftaya kadar süreceğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın çok zor bir Galatasaray deplasmanı var. Bu derbi ile birlikte Fenerbahçe'nin, Başakşehir deplasmanı bu ligdeki düğümü çözer mi? Bunlar iki takım için de en zor haftalar.. Bana göre düğüm son hafta çözülür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA