Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Asla enseyi karartmayalım!

Ne umduk ne bulduk Hırvatistan karşısında? Ne umduk? Esasında her iki takımın da maçın başında yapmak istedikleri şey topa sahip olup, oyunu ve tempoyu kontrol etmekti. Biz bunu belki ilk yarıda topa sahip olma anlamında yaptık ama çok önemli bir kriter olan, etkili olmak ve etkili oynamak bizim yapamadığımız işti. Tam tersi de Hırvatların yaptığı iyi şey oldu. Ama buna rağmen Ozan Tufan ile yakaladığımız pozisyon belki de maçın en net şansıydı.
Kadroya baktığımızda; evet, topa pasla sahip olabilecek Selçuk, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Arda ve Oğuzhan gibi oyuncularımız vardı. Eksik olan ise rakibin arkasına geçecek ve koşu özelliği olan bir oyuncuydu. Çünkü sadece pas yapmak pozisyon üretmek anlamında size yetmez ki yetmedi de...
Yani belki topa sahip olma anlamında umduğumuzu yapabildik.. Ama yapamadığımız şey üretkenliğimizdi. Ve Modric'in golüyle de burada kaleci Volkan'ın da hatalı olduğunu söylemek lazım, geri düştük.
Caner, Arda ve Gökhan gibi maç eksiği olan oyuncuların ilk 11'de olması doğru seçim miydi? Ne düşünüyorsunuz?
Milli Takımımızın oynadığı hazırlık maçlarını düşündüğümüzde bunu artık eksik olarak düşünmemek lazım. Bu oyuncular, Milli Takımın hazırlık maçlarında oynadılar ve bunun zaafiyet olduğunu düşünmüyorum... Arda Turan'dan ise tabii ki daha fazla rol almasını bekliyoruz. Çünkü Milli Takım'daki görevi Barcelona'daki gibi basit oynamak değil... Bu kadar içten ve yürekten oynamasına rağmen sorumluluk almasını da bekledik...
Adam eksiltmeyen, riske girmeyen bir Arda Turan oyunu, Milli Takımın ihtiyacı olan şey değildi ama buna rağmen çok erken oyundan alınması da sorgulanbilir, 'Niye?' diye... Beklenen rolü üstlenemese bile... Caner'in bölgesinden de Srna ile çok etkili olan bir Hırvatistan kenarı vardı ki, rakip adına da oyunu çözen bu oldu.
Fatih Terim'in oyuncu değişikliklerinde geç kaldığı yönünde eleştiriler var...
Ben açıkçası Oğuzhan'ın devre arası çıkmasını beklemiyordum... Savunmadan topla çıkma işini Selçuk yapıyor ama pas için esas ekürisi Oğuzhan'dı... Bana göre; erken bir değişiklikti ve ikinci yarı daha çok süre alabilirdi. Arda Turan değişikliğine gelince... Böyle sorumluluk verdiğiniz bir oyuncudan bu kadar erken vazgeçmek, iyi gününde olmasa dahi sorulacak sorulardan biri olabilir.
Sizce şansımız ne bundan sonra gruptan çıkmak için?
Öyle bir statüsü var ki turnuvanın, en iyi 4 tane üçüncünün de gruptan çıkacak olması çok şeyi değiştiriyor. Bir yerde son maça sıfır puanla bile çıksanız her zaman üst tur şansınız var. İlk maçta enseyi karatmanın gereği yok... Çünkü son maça kadar, tıpkı yarı final oynadığımız 2008'deki başlangıcı hatırlarsak, turnuva mantığında şansımız olduğu müddetçe coşkumuz da devam etmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA