Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Tehditkar Emenike

İki golü ve performansıyla sezon başlangıcı olarak dün çok iyi bir Emenike gördük.

Emenike golleriyle maçın yıldızı oldu, onun performansını nasıl buldunuz?
Emenike geçen sene baktığımızda yeterli bulunmamış ve kiraya gönderilmiş bir oyuncuydu ama bugünkü mevcut kadroda şu an için Fenerbahçe'nin öndeki santrforu rolünü kapmış ilk oyuncu olarak gözüküyor. Evet, birçok yönden eleştirebilirsiniz. Oyun görüşü olarak, vuruş eksikliği olarak yetersiz bulabilirsiniz ama çok önemli iki özelliği var. Fizik kalitesi ve koşu kalitesiyle oynuyor ve bu da onu her zaman rakip için tehditkar bir hale getiriyor. Dünkü maçta ilk gol tipik bir Emenike golüydü ama ikincisi pek tahmin edilemezdi! Ama bu 2 golle ve performansla sezon başlangıcı olarak çok iyi bir Emenike performansı gördük. Önemli olan da zaten bu maçta ne yapacağıydı çünkü sezon başı oyunları daha tam oluşmamıştır ve bireysel performanslarla da maç kazanabilirsiniz.

Vitor Pereira'nın sistem değişikliği çok konuşuldu, sizce Fenerbahçe 3-5-2 dizilişini nasıl uyguladı? Kimler öne çıktı?
Bu tip formatlarda, bir maçta çok iyi ya da kötü diye yorum yapmak doğru değil. 3-5-2'yi çok iyi uyguladı diyebilmek için çok erken ama dünkü performans ışığında 3 tane iyi stoperin olduğunu söyleyebiliriz. Ama dediğimiz gibi bir sistemin iyi uygulanabildiğini söylemek için farklı seviyelerde, farklı maçlar da izlemek lazım. Zaman zaman oyundan kopuk olsa da beceri ve yaratıcı işleri Fenerbahçe'nin bu oyun yapısında Salih'e verilmiş gözüküyor. O da zaman zaman bunları iyi yerine getirdi ama bunlar hem oyuncu için de hem oyun için de çok erken maçlar... Bir oyun için karar verilmesi için en az 3-4 haftalık bir periyoda ihtiyaç var. Görünen o ki bir transfer olana kadar orta saha ile forvet arasındaki beceri işlerini hoca, Salih'e vermiş gözüküyor.

Monaco'yu da izledik. Fenerbahçe'nin tur şansını nasıl değerlendirmeliyiz?
Fenerbahçe dünkü karşılaşmada geçen sezona benzer özellik olarak az pozisyon verdi. Tabii ki deplasman daha farklı olabilir ama turu geçmeye daha yakın bir Fenerbahçe olduğunu söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA