Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Net bir orta saha oyuncusu şart

¦ Fenerbahçe Dick Advocaat ile birlikte 3-5-2'den 4-3-3 sistemine döndü. Sizce bu takıma nasıl yansıdı?
Bu tür sistem ve oyun formatlarında bir maçlık büyük farklar yaratamazsınız. Evet Fenerbahçe iyi oynadı, evet Fenerbahçe oyunun tek hakimiydi, evet Fenerbahçe pozisyonlar buldu, hiç pozisyon vermedi ve 3-0'lık bir skorla 90 dakikayı bitirdi. Ama bütün olumlu şeyler, '3-5-2'den 4-3-3'e geçen Fenerbahçe' diye açıklanamaz. Belki 4 savunmacı ile oynamanın dengeli olduğunu, sarılacivertli takımın iki açıkla daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu kadar kısa bir sürede, bu değişimi açıklayamazsınız.

¦ Grasshoppers karşısında öne çıkan oyuncular hangileriydi? Kimler yetersizdi?
Ben açıkçası yetersiz oyuncu görmedim. Ben çok yetersiz, güçsüz Grasshoppers izledim. Öne çıkan oyuncu ise öncelikle Salih Uçan'dı. İlk yarı Aatif'ı beğendim. Merkez savunmadaki Neustadter ve özellikle Skrtel'in hatasız oynadığını söyleyebiliriz. Ayrıca Stoch final vuruşlarıyla dikkat çekti. Ama üretkenlik ve teknik kalite açısından Monaco maçlarını da düşündüğümüzde öne çıkan isim Salih Uçan'dı. Şunu da söylemeliyiz; yine de Fenerbahçe'nin net bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var.

¦ Van Persie'nin yedek kalmasından yola çıkarak, Advocaat'ın kadro seçimi için ne düşünüyorsunuz?
Şu maç için Advocaat'ın Fenerbahçe'si diyemeyiz. Advocaat'ın Fenerbahçe ile tanışma maçı diyebiliriz. Advocaat kimliğinde bir Fenerbahçe için 3-4 hafta beklemek gerekiyor.. Fernandao'nun bu performansı devam ederse o bölgede önceliği Van Persie alacaktır. Bazen oyuncuların çok uzun zamanı olmaz. Bazen bir maçta teknik heyete kendinizi ifade etmeniz gerekir.

¦ 3-0'lık skorla sahadan galibiyetle ayrılan F.Bahçe turu atladı diyebilir miyiz?
Bence diyebiliriz. Özellikle Grasshoppers gücü ve performansını düşündüğümüzde 3-0'lık galibiyet deplasmandaki maçta Fenerbahçe'ye fazlasıyla yetecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA