Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bu tempo ‘Ben farklıyım’ diyor

Bu kadro bize şunu anlatıyor: “Ben Devler Ligi’nde de olmak için her şeyi yapacağım. Çünkü hedeflerimden biri de bu.”

Güneş'in kadroda yaptığı rotasyon sürpriz karşılandı, siz nasıl buldunuz 11'i?
Ben de aslında bu kadar kadroyla oynayacağını beklemiyordum açıkçası. Geçen maçtan 6 farklı oyuncu kullandı hoca. Bu aynı zamanda da tabii kulübeyi düşününce çok geniş bir oyuncu portföyünün de işareti Şenol Güneş için. Bu kadro bize şunu anlatıyor: "Ben Şampiyonlar Ligi'nde de var olmak için her şeyi yapacağım çünkü hedeflerimden biri bu ve bu grupta bunu yapabilirim" diyor. Quaresma'nın kullanılmaması, Oğuzhan'ın sonradan girmesi ve Ömer tercihi, Atiba'nın dinlendirilmesi bunun işareti oldu bence.
Beşiktaş özellikle ilk yarı yüksek bir tempoyla oynadı, sizce bu oyunun en kritik isimleri kimlerdi?
Hakiten bir 30-35 dakikalık bir bölüm izledik ki Karabükspor'un gol yemeden çıkma şansı yok izlenimi vardı. Bu tempoya herkes katkı verdi. Gökhan İnler'in topu önde kazanma isteği ve önde yaptığı becerili işler ilk 30 dakikanın görüntüsüydü ve çok işe yaraddı, iki farkı yakalayan bir Beşiktaş gördük. Ben daha farklıyım dedirtti, gerek temposu gerek teknik kapasitesiyle.. Belki bu kadro itibariyle savunma ve top kazanma açısından Talisca yumuşak karnı olabilir ama çok keyifli ve iştahlı bir bölüm izledik. Tempo düştüğünde pasla savunmadan çıkabilen Karabükspor zaman zaman Beşiktaş savunmasına zaaflar yaşattırdı. Savunma zaaf verdikçe de aklına gelen düşünce Beşiktaş adına "Daha iyi bir stoper bulmalıydık" cümlesi geliyordur, benim geldi. İkinci yarının son bölümde Karabükspor skora ortak olacak pozisyonlar da buldu ama penaltıdan gelen gol ve 3-1'lik skor maçı kopardı.
Kısaca gecenin özetine bakarsak müthiş umutlandıran bir 35 dakika, daha sonra yavaş yavaş küçük soru işaretleri oluşturan bir karşılaşma izledik Beşiktaş adına.
Son olarak kalede Fabri vardı, onunla ilgili yorumunuz nedir?
Fabri'yi kaleye ısınmış buldum. Hem kaleci tekniği olarak, hem de ben de ilk intibası hele ki Boyko'yla kıyaslandığında olumluydu. Kadronuz genişledikçe güçlenirsiniz ama takımı yönetmede zaman zaman zorlanabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA