Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Deneme-deneyim

Teknik anlamda bir rakibe karşı gardımı alacağım derken takımın doğrusundan vazgeçmek çok pahalıya mal oluyor

30 dakikada 3 gol yiyen Beşiktaş'tan ikinci yarıda rakibini ezip 3 gol atan Beşiktaş'a nasıl gelindi?
Futbolda bazen teknik adamlar kararlarını, deneme-yanılma yoluyla değil, deneyimleriyle vermeliler. Belki ilk yarıda Benfica karşısında 3-0 geriye düşmeyi buna bağlayamayız ama ilk yarıya sol savunmada Beck ve önünde Adriano tercihi ile başlaması, Şenol Hoca'yı ilk yarı için çözülemez bir duruma götürdü. İlk yarının bitimine doğru en son baktığımda Gökhan Gönül sol açıkta oynuyordu.
Bu kadar karmaşadan böyle bir sonuç çıkması bazen kaçınılmaz oluyor.
İlk 45 dakika bittiğinde başka bir şey daha oluyordu Vodafone Arena'da... O da 3-0'lık skora rağmen coşkulu Beşiktaş seyircisi futbolcularını tribüne çağırıyor ve bu maçın daha bitmediğini hatırlatıyordu onlara... İkinci yarıda doğru değişiklikler de gelince işler Beşiktaş için kolaylaştı... Şenol Hoca, "Oyunu tutar ve kontrollü oynarım" diye tuttuğu Adriano'nun bölgesine Cenk'i alıyor ve artık oyunu öne doğru taşıyordu.
Önce 3-1, sonra penaltı 3-2'ye taşıdı.
Aboubakar'ın golüyle de bana göre; Beşiktaş'ın tarihindeki önemli skorlardan biri oluşuyor ve maç 3-3'e geliyordu.
Avrupa'da daha önce Beşiktaş'ın yakalandığı skorları hatırlıyorum ama böyle geriden geldiği maçlar var mıydı bilemiyorum.
Bu puan, o kadar önemli ki; belki Şampiyonlar Ligi'nde son maçta bir üst tura çıkacaklar.
Futbolda bu tarz geri dönüşleri kolay kolay yakalayamazsınız. Saha içi doğrularının yanında sizi oraya taşıyan büyük bir tribün coşkusu da gerekir ki bu dün Vodafone Arena'da fazlasıyla vardı.
Hakikaten bu tip sonuçlarda taraftarın nasıl bir katkı yaptığını zaman zaman tartıştığımızda bir kez daha görmüş olduk.
Diğer gördüğümüz şey de teknik anlamda bir rakibe karşı gardımı farklı alacağım derken takımın doğrusundan vazgeçmek çok pahalıya mal oluyor.
Sanırım Şenol Hoca da bu anlamda farklı düşünecektir. Artık herşey Kiev'de Beşiktaş'ın ne yapacağına bağlı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA