Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Mücadele yetti

Fenerbahçe iyi oynadığı için mi yoksa Başakşehir kötü oynadığı için mi kazandı?
İkisinden de bahsedebiliriz esasında. Özellikle ilk yarıdaki doğru oyun anlayışının Başakşehir'i yetersiz kılmasından... Yani Emre ile Mahmut'a önde basan, rakibin oyun kurmasına izin vermeyen anlayış ve uygulanışı Fenerbahçe'ye sonucu getiren faktördü. Esasında oyunun geneline baktığımızda beceriden çok mücadele karakterli bir maç izledik. İkinci yarı biraz daha farklı gibi olsa da Başakşehir yine yeterli seviyeye çıkamadı. Hücum anlamında sevdiği bir ortam doğmuştu Fenerbahçe için ikinci yarı... Yani çabuk atak ama bunu çok fazla bulamadı.
Ama esas sonucu aldığı bölüm ilk yarıda rakibe yaptığı baskıydı.
Maç öncesi yaratılan "F.Bahçe için son şans" atmosferi Başakşehir'i olumsuz etkilemiş olabilir mi?
Bir şekilde maçlara motive olacaksınız. Onlardan biri de zaman zaman bu baskıyı oluşturmaktır. Zaten puan anlamında baktığımızda Fenerbahçe'nin olası bir yenilgide ligden kopacağını söylemek hiç de yanlış değildi. Ben böyle bir değerlendirmenin Başakşehir'de çok olumsuz bir hava yarattığını veya yaratacağını düşünmüyorum. Bundan önce maç içinde neler yaptığınızdır belirleyici olan. Dün akşam Türk Telekom Arena ve Vodafone Arena'da yaptığını Kadıköy'de sahaya yansıttığını söylemek zor Başakşehir'in. Uzun lig yarışında bu ilk yenilgi olabilir ve buna doğal bir sonuç olarak da bakabilmeli şampiyonluk yarışında kalmak istiyorsa Başakşehir. Genelde kamuoyunda Başakşehir'in yarışı sonuna kadar götüremeyeceği düşünülüyor ama ben finale kadar yarışın içinde olabileceğine inananlardanım.
Galatasaray'dan sonra Başakşehir de kaybetti. Bu Beşiktaş için ligin dönüm haftası olabilir mi?
Yarışta dönüm noktaları olacaktır. Şimdi Beşiktaş'a liderliği uzun haftalar sonra yakalama şansı geldi ama maç öncesi ne kadar konuşursanız konuşun her şey sahada belli oluyor. Olası bir galibiyet Beşiktaş'a liderliği getirecek ki bu sonuçta farklı bir motivasyon yaratacaktır Beşiktaş için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA