Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

O benim evladım

"Arda'yı kendi çocuklarımdan ayırmam… Hocası olarak dünyanın en büyük kulüplerinden birinde oynamasından dolayı mutlu ve gururluyum. Bir Türk olarak da bu topraklarda yetişmiş bir gencin tüm gençlere örnek olacağını düşünüyorum"

Fatih Terim, Barcelona ile bu akşam ilk maçına çıkacak Arda Turan hakkındaki duygularını SABAH'la paylaştı

2015'in Temmuz ayında, 34 milyon Euro ve tutturulacak hedeflere göre 7 milyon Euro'luk opsiyonla Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan 28 yaşındaki Arda Turan, FIFA'nın Barcelona'ya verdiği ceza sebebiyle yeni takımıyla arz-ı endam edememişti… Ceza bitti, Arda bugün 7 numaralı formasıyla Camp Nou'ya çıkacak. Yıldız futbolcuyu, gelişimine yakından tanıklık eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e sorduk. İşte tecrübeli hocanın düşünceleri:

BASAMAKLARI HEP BİRLİKTE ÇIKTIK

Birden fazla kimliğimle büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum. Arda evladım gibidir, onu kendi çocuklarımdan ayırmam. Türkiye Futbol Direktörü olarak; Arda'nın dünyanın en büyük kulüplerinden birinde forma giyiyor olmasından dolayı mutluyum ve gururluyum. Bir Türk vatandaşı olarak da bu topraklardan yetişen bir gencin başarısının gençlere örnek olacağına inanıyorum. Arda'yı, A takımla antrenmanlara aldığım ilk günden bugüne çok şey paylaştık. Hedeflediği yolda basamakları birer birer çıkarken hep yanında olduk.

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 FUTBOLCUSU

DÜNYANIN EN İYİSİ İLE AYNI TAKIMDA


Atletico Madrid'deki performansıyla İspanya gibi zorlu bir ligde kendini kabul ettirdi. Şimdi Messi ile aynı takımda oynayacak. Messi benim için dünyanın bir numaralı futbolcusudur. İki ve üç numaraya kimseyi koymam. Arda'nın en tepede Barcelona'da forma giymesi Türk futbolu açısından önemli. Arda'nın 11'de forma giymesi, kaç puanlık oynadığından daha mühim olan Barcelona kulübü çatısı altında olması ve o havayı solumasıdır. İlerleyen günlerde İspanya'ya gidip onu Barcelona forması altında izleyeceğim. Barcelona formasıyla daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

ARDA NEREDE OYNAR?

FIFA'nın transfer yasağı nedeniyle La Liga'da oynadığı 17 maçta kısıtlı bir kadroyla yola çıkan Luis Enrique için Arda Turan ve Vidal'ın takıma katılması İspanyol medyasında, "İki oyuncu ama 4 oyuncu kadar katkı verecekler" manşetiyle yer aldı. Arda'nın Atletico Madrid'de 4-4-2 ve 4-2-3-1 dizilişlerinde iki kanatta oynadığına dikkat çeken El Mundo Deportivo, Türk yıldızın Barcelona'da sağ kanat, sağ iç ve forvet arkasında görev alacağını, Dani Alves'in takımdan ayrılma ihtimaline karşı kadroya katılan Vidal'in ise sağ bek ve sağ açıkta şans bulabileceğini okuyucularına duyurdu.

BARÇA ARDA'NIN KADERİ

Arda'nın kaderi Barcelona'ydı. Barcelona forması giymiş Gica Hagi, Galatasaray'a gitmişti. Onun teknik adam olduğu Galatasaray'ın Bursaspor ile oynadığı kupa maçında ilk kez ona Hagi forma vermişti ama Arda'nın "futbol babası" Fatih Terim'dir. Onunla büyük başarılar kazandı. Şimdi Barcelona forması giyecek, bu formayı giymek onun hayaliydi. Transfer olduğu günden bu yana sabırla bekledi. Onu takımında görmek isteyen Luis Enrique'nin kendisine ne kadar güvendiğinin farkında. Luis Enrique bir başka ismi de alabilirdi. Arda, Galatasaray'da, Türk Milli Takımı veA tletico Madrid'deki oyun karakterini Barcelona'ya taşımalı. O sahada bir volkan gibidir ve oynadığı takımı iter. Barcelona'da büyük yeteneğini artık çok daha fazla golle süslemeli. Onun tek eksiği attığı gol sayısıdır. Bunu da yaparsa futbolun büyük yıldızları arasına girer.

GÜLME SIRASI ŞİMDİ 'TURCO'DA

2011 Ağustos'unda Madrid'e ayak bastığında Atletico Madrid taraftarı ve Madrid medyası için ne vereceği meçhul bir Türk futbolcusuydu. İlk basın toplantısında, "Çok çalışırsak bir gün Real Madrid ve Barcelona'yı geçer, şampiyon oluruz" dediğinde yüreğini ortaya koymuş ama İspanyol gazeteciler, 15 yıldır şampiyon olamayan Atletico Madrid'in yeni transferini fazla hayalci bulup gülümsemişlerdi. Arda, 3 yıl sonra onlara güldü, Atletico Madrid taraftarını güldürdü. Atletico Madrid'de Cruyff hayranı babasından dolayı 14 numarayı giymek istemişti, 14; kaptan Gabi'nindi. İlk sezonunda 11 giyen Arda, her takım için önemli olan 10 numarayı oynadığı futbolla sonuna kadar hak edip sırtına geçirdi. "Turco" kısa zamanda Atletico Madrid'in sihirbazı oldu. Yeteneklerini Türkiye'de bilmeyen yok elbette ama onu Barcelona'ya taşıyan takım oyuncusu olma karakteriydi. Luis Enrique'ye şampiyonluk hediyesi vermek isteyen yönetim, "Kimi istiyorsun?" dediğinde Barcelona'nın hocası, Reus transferinin üstünü çizip "Arda" dedi. 4.5 yıl önce kendisini kanıtlamak, dil problemini aşmak zorunda olan Arda, Madrid'deki ilk gününde bana "Kafam rahat olursa kralını oynarım" demişti. Kafası rahat değildi Türkiye'de. Atletico Madrid'de 4 yıl kralını oynadı ve şimdi yola futbolun kralları Messi- Neymar-Suarez ile devam edecek. Yolu açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA